Eğitim İş Antalya Şubesi ''Anlamıyorsan Susmayı Dene'' derken, Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı Talip Geylan: ''Öğretmenler, uzaktan eğitim sürecinde, yüz yüze eğitimde olduğunun bir kaç katı zaman ve emek harcamaktadır'' dedi. Anadolu Eğitim Sendikası Genel Başkanı Mehmet Alper ÖĞRETİCİ ise ''Öğretmenlerin üzerinden kötü düşüncelerinizi çekin yeter'' ifadelerini kullandı.

Eğitim Sendikaları ise Nagehan Alçı'nın bu ifadeleri ile ilgili açıklmalarda bulundu:

 

Eğitim İş Antalya Şubesinin açıklaması:

Anlamıyorsan Susmayı Dene

Nagehan Alçı, hiç anlamadığı eğitim-öğretime de el atmış, okulda girmesi gerektiği kadar derse evde internet üzerinden doğru dürüst mesai saatleri olmaksızın giren, bir çok eğitim-öğretim faaliyetini de telefon ve mesajlaşma yoluyla yerine getiren, is yükü bırakın azalmayı tam tersine artmış öğretmenleri hedef alarak ‘öğretmenler rahata alıştı’ ifadesini kullanarak onları toplum önünde rencide etmeye çalışmıştır.

Normal şartlarda ciddiye alıp cevap vermeyeceğimiz, önüne hangi metin verilirse onu yazan ve savunan, kulağına ne sufle edilirse onu dillendiren bu sözde gazeteci nezninde öğretmen düşmanı bir kesime cevap olarak diyoruz ki;

- Bu pandeminin sorumlusu biz öğretmenler değiliz.

- Bakanlıkça tarafımıza verilen tüm görevleri zor şartlara rağmen fedakarca yapan biz öğretmenleriz.

- ‘Vefa Grupları’ gibi görev tanımımızın dışında da olsa birçok faaliyette görevler alan biziz.

-Kayıtsız, şartsız desteklediğiniz hükümet politikaları yüzünden uzaktan yapılmak zorunda kalınan eğitim-öğretim faaliyetlerinin yüz yüze yapılmasını en çok biz öğretmenler istiyoruz. Her türlü önlem alındı da biz öğretmenler mi buna engel olduk?

EĞİTİM İŞ ANTALYA ŞUBE YÖNETİM KURULU

 

Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı Talip Geylan'ın açıklaması:

GENEL BAŞKAN TALİP GEYLAN: “LAF OLA BERİ GELE!”

Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı Talip Geylan,  gazeteci Nagehan Alçı’nın “Ama öğretmenler de öğrenciler de okulsuzluğa, rahata alıştı sanki.” sözlerine sert tepki gösterdi. Öğrenme kayıplarını, uzaktan eğitime erişememe sorunlarını, ölçme ve değerlendirme yapılamaması gibi olumsuzlukları dile getirirken, zorunlu olarak yüz yüze eğitime ara verilen bu süreci, “ÖĞRETMENLER RAHATA ALIŞTI” gibi bir saçmalıkla tanımlanamayacağını kaydeden Genel Başkan Geylan; “Kimse merak etmesin, çocuklarımızın eğitim süreciyle ilgili kaygı düzeyi en yüksek olanlar, öğretmenlerdir.” dedi. 974 bin öğretmenin dört gözle okulların açılmasını beklediğine de dikkat çeken Genel Başkan açıklamasında şunları söyledi:

 “Sayın Nagehan Alçı, her konunun uzmanı sıfatıyla, bu kez de eğitime el atmış.

Tabii ki, çocuklarımızın geleceği ve eğitimimizin sıhhatiyle alakalı kaygılı olmak takdire şayandır.

Ancak, “DAM ÜSTÜNDE SAKSAĞAN, VUR BELİNE KAZMAYI” misali yuvarlamayacak ve meramınızı üslubunca ifade edeceksiniz.

Öğrenme kayıplarını, uzaktan eğitime erişememe sorunlarını, ölçme ve değerlendirme yapılamaması gibi olumsuzlukları dile getirirken, zorunlu olarak yüz yüze eğitime ara verilen bu süreci, “ÖĞRETMENLER RAHATA ALIŞTI” gibi bir saçmalıkla tanımlamayacaksınız!

Hem bir veli ve hem de bir eğitim sendikasının yöneticisi olarak çok iyi müşahede ediyor ve biliyorum ki; hali hazırda milyonlarca öğrencimiz ve 974 bin öğretmenimiz dört gözle okulların açılmasını bekliyor. Gerçek böyle iken, Sayın Alçı’nın kaç tane öğretmen ya da öğrenci ile görüşerek “ÖĞRETMENLER DE ÖĞRENCİLER DE OKULSUZLUĞA, RAHATA ALIŞTI SANKİ…” gibi bir kanaatin sahibi olması çok ilginç bir durum.

Sayın Alçı, bunları biliyor musunuz?

1-Öğretmenler, uzaktan eğitim sürecinde, yüz yüze eğitimde olduğunun bir kaç katı zaman ve emek harcamaktadır.

2-Sabah 08.00’den akşam 20.20’ye kadar uzaktan eğitim devam etmektedir.

3-Okulda yüz yüze öğrencilerinin gelişimini takip edebilen öğretmenler, uzaktan eğitim sürecinde telefon, e-posta ya da diğer dijital iletişim araçlarıyla gece geç saatlere kadar öğrenci ve veliler ile görüşmektedir.

3-Uzaktan eğitim süreci, hiçbir ekonomik ve teknolojik destek almadan tamamen öğretmenlerin kişisel gayret ve imkanlarıyla yürümektedir.

4-Salgın döneminde öğretmenlerin %39’u bilgisayar/tablet satın almıştır. Bunun için de tek kuruş ilave destek almamışlardır.

5-Öğretmenler, bu dönemde sadece uzaktan eğitim faaliyetlerini yürütmemişler; vefa destek gruplarında, filyasyon ekiplerinde, mahalle denetim ekiplerinde gönüllü olarak görev alarak ülkemizin salgınla mücadelesine emek verdiler.

Son kez daha ifade ediyorum: Kesintiye uğrayan eğitim sürecimiz ve öğrencilerimizin öğrenme kayıpları ile dertlenmek tebrik edilecek bir tutumdur. Ancak bunu ifade ederken eğitimin taşıyıcı kolonu olan öğretmenlerimizi tahkir ve huzursuz edecek söylem ve iddialardan kaçınmak gereklidir.

Kimse merak etmesin, çocuklarımızın eğitim süreciyle ilgili kaygı düzeyi en yüksek olanlar, öğretmenlerdir.

 

Anadolu Eğitim Sendikası Genel Başkanı Mehmet Alper ÖĞRETİCİ'nin açıklaması:

ÖĞRETİCİ: ÖĞRETMENLERİN ÜZERİNDEN KÖTÜ DÜŞÜNCELERİNİZİ ÇEKİN YETER

Anadolu Eğitim Sendikası Genel Başkanı Mehmet Alper ÖĞRETİCİ Habertürk yazarının ‘öğretmenler rahata alıştı’ yazısı ile ilgili açıklamalarda bulundu. Uzaktan eğitim sürecinde fedakarca görev yapan öğretmenler sizden teşekkür beklemiyor, kötü düşüncelerinizi üzerinden çekin yeterli ifadelerini kullandı.

Habertürk yazarı Nagehan Alçı bugün yazdığı köşesinde 'öğretmenler rahata alıştı' diye başlık atmış. Öğretmenlik ile uzaktan yakından alakası olmayan bir kişinin uzaktan eğitimi kolay! zannederek öğretmenlere böyle bir ithamda bulunulması kabul edilemez.

Yüz yüze eğitimden çok daha zor olan uzaktan eğitim sürecinde öğretmenler fedakarca görev yapmakta ve öğrencilerinin öğrenme kayıplarının önüne geçebilmek için gayret sarf etmektedir. Kaldı ki salgın seyrinin kontrol altına alınması sonrasında okulların yüz yüze eğitime geçmesini en çok isteyenler de öğretmenlerdir.

Uzaktan eğitim sürecinde fedakarca görev yapan öğretmenler sizden teşekkür beklemiyor, kötü düşüncelerinizi öğretmenlerin üzerinden çekin yeterlidir...