Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kabine toplantısının ardından yaptığı son dakika açıklamasında corona virüsü kısıtlamalarının kademeli olarak kaldırılacağını belirtti. Aşıyla ilgili olarak Erdoğan, perşembe veya cuma günü aşılamanın başlayacağını duyurdu.

Aldığımız tedbirler sayesinde salgının artış hızını gözle görülür bir şekilde azalttık. Azalan vaka sayısına paralel şekilde sağlık sistemimiz üzerindeki yükü de önemli ölçüde azaldı. Tüm dünya ile birlikte bu soruna kalıcı bir çare bulana kadar hayatımızı kendimize salgından koruyacak tedbirlerle sürdürmeye mecburuz bu tedbirlerin en başında tamam diye ifade ettiğimiz temizlik maske mesafe geliyor. Vaka sayısının belirli sayının altına düşmesiyle birlikte elbette kısıtlamaları kademeli olarak azaltacağız.

İlk etapta 3 milyon doz aşı ülkemize geldi. Alman aşısıyla da anlaşmamızı yaptık. Görüşmeler devam ediyor. Perşembe veya Cuma olur diyor. Böylece belirlenen sıraya göre bu tarihte aşılar başlayacak.

Çin menşeli aşıyı ülkemize getirmeye başladık. 3 milyon doz aşı şu an ülkemize geldi. Rus ve İngiliz menşeli aşılarla ilgili gelişmeleri takip ediyoruz. Gereken test süreçleri tamamlanır tamamlanmaz uygulamasına geçecektir. Sayın Bakan bu hafta sonuna kadar buna başlayacağız değil mi? Perşembe ve cuma olur diyor. Perşembe veya cuma bu kampanyamız başlamış olacak.