*Sendikalar MEB'deki üye sayılarına göre sıralanmıştır.

EĞİTİM BİR SEN: Topu TBMM’ye atmıştı. Peki son durum ne?
 

Eğitim Bir Sen web sitesinden yaptığı açıklamada, "Meslek kanunu ve kariyer basamaklarını hayata geçirme iradesi ise TBMM’nindir. Yazılı sınav şartı gibi sorunlu görülen alanlar TBMM tarafından yeniden ele alınmalıdır" demişti.

Sendika başkanı Ali YALÇIN siyasilerle ve bürokratlarla çeşitli görüşmeler yapıyor.

Cumhurbaşkanı ile görüşmesinde; Sözleşmeliler, Meslek Kanunu, Öğretim Yılına Hazırlık Ödeneği, Promosyon konuları;

Bakan Özer ile görüşmesinde: İl dışı atama iptal taleplerinin tümünün karşılanması, İl içi aile bütünlüğü sağlamak için ilçe emri hakkı verilmesi, ikinci il dışı hakkı tanınması gibi sendikal isteklerini aktarıyor. 

Eğitim Bir Sen Genel Sekreteri Latif Selvi sendikanın kariyer sınavı konusunda duruşunu şu sözleriyle ortaya koydu:

Selvi canlı yayında: ''Kanun değişikliği olursa bizimde talebimiz hizmet yılı çerçevesinde uygulama yapılması. Kanun değişikliği olmazsa, kimse öğretmenlerin motivasyonunu bozmasın. Çünkü şu an öğretmenler yoğun bir şekilde sınava hazırlanıyorlar'' ifadelerini kullandı.

 

 

 

TÜRK EĞİTİM SEN:  81 ilde basın açıklaması yapacaktı erteledi.  TBMM'nin yeni yasama yılında gerekli adımları atmasını bekliyor.

Türk Eğitim Sen kariyer sınavlarıyla ilgili 1 Eylül’de 81 ilde meydanlardayapacakları eylemi ertelemişti. Kararı Türk Eğitim Sen İstanbul 5 Nolu şube duyurmuştu.

"1 Eylül eylemimiz hükümetle görüşmeler neticesinde ekim ayına ertelenmiştir." denildi. Ancak web sitesinden resmi bir açıklama yapılmadı

Sendika Başkanı Talip Geylan 8 Eylül'de şöyle bir açıklama yaptı:

Geylan sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada: "Kariyer sınavı başta olmak üzere, Öğretmenlik Meslek Kanunu'nda meslektaşlarımızın beklentilerini karşılayacak düzenlemelerin TBMM'de yapılması için yeni yasama yılında gerekli adımların atılmasını bekliyoruz" ifadelerini kullandı.

 

 

 

EĞİTİM İŞ: "Mesleğimiz Onurumuzdur" eylemleri devam ediyor. 

Öğretmenlik Meslek Kanunu ve Kariyer Basamakları ile İlgili “Mesleğimiz Onurumuzdur” Eğitim İş Eylemlilik Planı:

*28 Ağustos - TV’lerde çağrı videosu yayınladı.

*31 Ağustos - Tüm illerde açıklama yaptı.

*1 Eylül Burdur, 2 Eylül İzmir ve 3 Eylül'de İstanbul'da yoğun katılımla kitlesel basın açıklamaları yaptı.

*5 Eylül - Samsun, 7 Eylül - Diyarbakır, basın açıklaması yaptı.

*5-9 Eylül – “Mesleğimiz Onurumuzdur” kokart eylemi yaptı.

*5-9 Eylül- Öğretmenler Kurul ve zümre toplantılarında Genel Merkezce hazırlanan metin okunarak ve kurul tutanaklarına geçirildi.

*9 Eylül'de Ankara 'da MEB önünde basın açıklması yapmak istedi. Sendika önünde toplanan Eğitim-İşli öğretmenleri polis ablukaya aldı. Yürümelerine izin vermedi. Öğretmenler sloganlarla bu durumu protesto ettiler. 6 saatlik bir direnişin ardından 20 kişilik bir grup MEB önüne gelerek basın açıklamasını yaptılar.

*9-10-11 Eylül  Başkanlar Kurulu’nda merkezi eylem ve iş bırakma süreciyle ilgili değerlendirmeler yapıldı.

*12-16 Eylül – “Her Öğretmen Uzmandır” kokart eylemi devam ediyor.

 

EĞİTİM SEN: 8 Eylül'de MEB önünde basın açıklaması yapacaktı ancak polis engeline takıldı. Oturma eylemi yaptı.

Eğitim Sen Şubeleri, 18 Ağustos’ta “Öğretmenlik Meslek Kanunu ve yönetmeliği, seminer, sınav iptal edilsin!”, “Eğitim öğretim ödeneği tüm eğitim emekçilerine ödensin!” ve “Banka promosyonları yenilensin!” talebiyle alanlara çıkmıştı. 

Eğitim Sen üyeleri, Milli Eğitim Bakanlığı önünde basın açıklaması yapmak istedi.

"ÖMK İptal Edilsin! Kariyer Hiyerarşisine Hayır! Eşit İşe Eşit Ücret! " diyen Eğitim Sen, tüm illerden gelen şube başkanları ve üyeleri ile ve Ankara'da 8 Eylül 2022 saat 15.00'de MEB önünde açıklama yapmak istedi ancak polis engeline takıldı. 

Öğretmenlerin genel merkez dışına çıkmasına izin vermeden müdahale eden polis, 700 metre ilerideki Milli Eğitim Bakanlığı’nın önüne gidilmesini önledi.

Eğitim Sen Başkanı Kurul: Eğitim-Sen Genel Merkezi'nden öğretmenlerin dışarı çıkmaya çalıştığını, fakat polisin müdahalesi ile karşılaştıklarını söyleyedi. ''Bakanlığın önünde açıklama yapmamıza izin vermelerini bekliyoruz" sözleriyle Ankara Valiliği'ne çağrı yaptı. 

Polis, Kızılayda toplanan öğretmenlerin yürüyüşüne izin vermezken; öğretmenler de Selanik Caddesi'nde açıklama yaparak duruma tepki gösterdiler ve Eğitim-Sen Genel Sekreteri İkram Atabay’ın açıklamasından sonra oturma eylemi yaptılar. 

 

 

HÜRRİYETÇİ EĞİTİM SEN: Bakanlık önünde eylem yaptı.

Hürriyetçi Eğitim Sen Başkanı Levent Kuruoğlu'nun sosyal medya hesabından "ÖMK çıkarken öğretmen sorunlarını çözmek ve kariyer basamaklarında sınav şartını kaldırmak için mücadele etmeyen sendikalar bakanla birbirlerine karşılıklı güzelleme yapıyorlar. Şayet sınava itirazları varsa eylem kararı alsınlar, destekleyeceğiz" demişti.

Hürriyetçi Eğitim Sen  yönetici ve üyeleri 2 Eylül 2022 Cuma günü Bakanlık önüne gelerek açıklama yaptı.

 

EĞİTİM GÜCÜ SEN: Sınavı boykot edecek

Eğitim çalışanlarımızın özlük haklarının yasal olarak güvenceye alınması, geliştirilmesi ve savunulması konusunda sağlam duruşundan taviz vermeyen Eğitim ve Bilim Gücü Dayanışma Sendikası (EĞİTİM GÜCÜ SEN) olarak 19 Kasım 2022 tarihinde uygulanacak olan Kariyer Basamakları Sınavlarını 16.08.2022 tarihli Yönetim Kurulu kararımız ile boykot ediyoruz!

 

ANADOLU EĞİTİM SENDİKASI (AES): 5 Eylül’de İş bıraktı.

Öğretmenlerin okullara başlayacağı ilk gün olan 5 Eylül'de ülke genelinde bir günlük iş bırakarak sınavın kaldırılması, tüm öğretmenlerin ücretinin artırılması ve unvana gerek duyulmaksızın kıdemi dolan her öğretmenin ilgili tazminatlardan yararlanması için eylemde olduklarını duyurmuştu.

Anadolu Eğitim Sendikası, Öğretmenlik Meslek Kanunu’nun geri çekilmesi talebiyle 5 Eylül'de iş bırakma eylemi yaptı.

Guncelegitim.com / ÖZEL HABER