Eğitim İş'in internet sitesinden "ÖĞRETMENLİK MESLEK KANUNU İÇİN TÜM SENDİKALARA ÇAĞRIMIZDIR" başlığıyla yaptığı açıklama şöyle;

"Siyasi iktidar tarafından eğitimin paydaşlarına danışılmadan hazırlanan ve TBMM gündemine getirilmesi planlanan “Öğretmenlik Meslek Kanunu”nun, öğretmenin ihtiyaçlarına cevap vereceğini, öğretmenin lehine olacağını düşünmüyoruz.

Eğitim-İş olarak Milli Eğitimi temel amaçlarından uzaklaştıracak, iş güvencemize zarar verecek, rekabeti esas alarak apolet tarzı ayrımcı yaklaşımla öğretmenler arasında ayrışma yaratacak, emeğimizi değersizleştirecek uygulamaları kabul etmiyoruz.

Eğitimde yaşanan, eğitim çalışanlarının ortak sorunları karşısında güç birliği ve dayanışma içinde olmak önemlidir. Demokrasinin bir uzlaşma kültürü olduğunu akıldan çıkarmadan bu dönemde farklılıkları bir kenara bırakarak, emeğimiz ve meslek onurumuz için birlikte hareket etmenin gerekli olduğu kanaatindeyiz. Bu nedenle, iktidarın yapacağı ve eğitim ile öğretmenlik mesleğine zarar verecek düzenlemelerin karşısında, eğitim çalışanlarının temel sorunlarının çözümünde, güç birliği yapmak için eğitim hizmet kolundaki tüm sendikalara çağrıda bulunduk.

MERKEZ YÖNETİM KURULU "

Ortak Eylem Çağrısı İçin Tıklayınız