Tüm ihtiyaçların insan onuruna yaraşır bir şekilde yoksunluk hissi çekilmeden karşılanabilmesi için yapılması gereken harcamayı gösteren yoksulluk sınırı ise 21 bin 784 lirayı buldu.
 
İktidarın, yanlış politikalarla Türkiye’yi içerisine soktuğu yüksek enflasyon döngüsü yoksulluk ve açlık sorununu hızla büyütmeye devam ediyor. Temel gıda fiyatlarında son aylarda gözlenen yüksek artışlar dört kişilik bir ailenin açlık sınırın ağustosta 7 bin liranın üzerine çıkarırken, barınma, yoksulluk sınırı da 21 bin 784 liraya kadar çıktı.

Açlık sınırı ağustosta bir önceki aya göre 284 lira artarken, gıda dışındaki ihtiyaçlar için yapılması gereken harcama 243 lira artarak 14 bin 466 liraya yükseldi, yoksulluk sınırı da 527 lira daha arttı. Son bir yılda açlık sınırı 3 bin 693 lira, gıda dışındaki ihtiyaçlar için yapılması gereken harcama ise 5 bin 685 lira arttı. Ailelerin gıda ve gıda dışı ihtiyaçlarını insan onuruna yaraşır bir şekilde yoksunluk hissi çekmeden karşılayabilmesi için yapması gereken toplam harcama tutarını gösteren yoksulluk sınırı son bir yılda toplam 9 bin 351 liralık artış gösterdi.
 
AÇLIK SINIRI

 
Ankara’da en fazla alış-veriş yapılan marketlerden derlenen fiyatlarına göre, sağlıklı beslenebilmek için et- balık- yumurtaya aylık olarak harcanması gereken tutar bir önceki aya göre 50 lira, son bir yılda ise 778 lira artarak bin 816 lira oldu.