Memurlar, 2021 yılının ilk altı ayında %3, ikinci altı ayında %3 toplu sözleşme zammı alacaklar. Bu devasa zammın sağladığı artış harca harca bitmez. Yetkili sendikanın bu muazzam toplu sözleşme başarısından memnuniyetlerinin ve minnetlerinin nişanesi olarak memurlar, yetkili sendikayı ödüllendirerek kendileri adına yetkili olmaya devam etmesini istediler.
 
Üstüne bir de enflasyon farkı var. TÜİK, 2020'nin yıllık enflasyon rakamını açıklayacak. Memurlar yüksek enflasyon farkı alsın, ferahlasın diye olduğundan da fazla açıklanacak. Açıklanacak rakamın ikinci altı aylık döneme tekabül eden kısmından, 2020'nin ikinci altı aylık döneminde yapılan %4'lük toplu sözleşme zammı düşülecek. Elde edilen rakam 2021'in ilk altı aylık toplu sözleşme zammı olan %3'e eklenecek. Ortaya çıkacak tatminkâr rakamın memnuniyetiyle memurlar, yetkili sendikaya bir kez daha müteşekkir olacaklar.
 
Aslında, döviz artmamışken, paranın alım gücü azalmamışken, memur maaşları reel olarak korunmuşken bu zamlar olmasa da, memurlar yetkili sendikaya ve işverene müteşekkir olurlardı.
 
Bu arada, yetkili sendikanın bir yanda işvereni, diğer yanda emekçileri memnun edebilen ve belki de dünya sendikacılık tarihinde emsali bulunmayan sendikacılık başarısı da takdire şayan.
 
Bu durumda, yetkili sendikada örgütlenerek, bu memnuniyet verici sonuçları üreten emekçilere tüm emekçiler minnettar ve müteşekkir olmalı.