Guncelegitim.com yazarımız Nilsun Özbilen dönem başında yapılacak veli toplantısı için öğretmenlere ipuçları verdi.


Velilerimizle yapacağımız ilk veli toplantısı çok önemlidir. Velilerimizle aşağıdaki bilgileri paylaşmak, hem velilerimizi rahatlatacak hem de sağlıklı bir iletişim için ilk adımları atacaktır: 

• Eğitim öğretim süreciyle ilgili her konuda aldığımız eğitimler nedeniyle, her birimiz işimizde uzman kişileriz.

• Alanımızda yeterli bilgi, beceri, donanım ve tecrübeye  sahibiz.

• Çocuklarımız için en iyisini ve doğrusunu isteriz; bunun için yüreğimizi, emeğimizi sonuna kadar kullanırız.

• Bizler de birer anne, baba, kardeş olarak, kendi çocuklarımız için arzuladığımız öğretmen profilinin gerektirdiği davranışları, tüm  çocuklarımız  için seve seve  sergileriz.

• Her öğretmenin kişilik yapısı, uygulamaları, bakış açısı, öğrenci profili farklı olabilir. Bu nedenle öğretmeninizi kulaktan dolma bilgilerle başka  öğretmenlerle karşılaştırmak doğru değildir, öğretmeninizle olan ilişkinizi bozar. Dışarıdan bir kişinin, sizin anneliğinizi - babalığınızı, takdir ettiği bir başka anneyle - babayla  kıyaslayıp, bununla sizi rahatsız etmesini düşünerek, empati kurabilirsiniz.

• Karşılıklı sevgi, saygı, güven ve özveri sınırları içinde yürütülen bir ilişkide en fazla kazançlı olan  çocuklarımız olacaktır.

• Öğretmenin uyarılarını ya da tavsiyelerini dikkatle dinlemek ve zamanında ciddiye almak, çocuklarımız  için büyük kayıpların oluşmasını engelleyecektir.

• Şu an karşımda birbirinden farklı ......... tane kişilik bulunmakta. Bir sınıf öğretmeni olarak hepinizi saygıyla dinlerim ve her zaman iletişime açığım. Ama takdir dersiniz ki bu kadar farklı kişiliğin, farklı isteklerini yerine getirmem mümkün olmayacaktır. Bu nedenle sınıfımızın lideri olarak alacağım kararlarda yanımda olmanız, gerektiği durumlarda görüş alış verişinde bulunarak yeni düzenlemelere gitmemiz çok daha sağlıklı olacaktır.

• Bugünden itibaren sizlerle kocaman bir aileyiz ve birlikte bir yolculuğa çıkıyoruz. Her ailede olduğu gibi bizlerde de fikir ayrılıkları, anlaşmazlıklar olabilir ve bu gayet normaldir. Önemli olan birbirimizi saygı çerçevesinde dinlemeye, anlamaya çalışmaktır. Ufak problemleri büyütmemeli, kendi aramızda çözmeli, zaten yoğun ve yorucu hayatlarımızı daha zor hale getirmemeli, sınıf enerjimizi düşürmemeliyiz.

• İhtiyaç duyduğunuz her konuda, her zaman yanınızda olabilmek için elimden geleni yapacağım. Sizlerin de çocuğunuzun başarılı, sağlıklı ve mutlu bir ilkokul süreci için elinizden gelenin en iyisini yapacağınıza inancım sonsuz. Çocuklarımızla ilgili   her konuda rahatlıkla benimle iletişim kurabilmeniz için hepinize telefon numaramı vereceğim. Ancak benim de okul hayatım dışında bir ailem, sorumluluklarım ve sosyal yaşantım olduğunu unutmayarak uygun saatlerde aramanızı ve paylaşmak istediğiniz konuyu en net şekilde iletmenizi sizlerden bekliyor ve rica ediyorum.

• Sınıf kurallarımız  içinde sizi ilgilendiren derse zamanında gelme, öğrenciyi sınıfa kadar çıkarmama, dersi çok acil durumlar dışında  bölmeme, öğrencinin okula gelmemesi durumunda öğretmeni haberdar edip, bilgi verme gibi konularda hassasiyet göstermeniz, öğretmenlerimiz ve öğrencilerimiz için  çok büyük önem taşımaktadır.

Nilsun Özbilen
guncelegitim.com / ÖZEL HABER