1.SINIF OLACAK ÖĞRENCİLERİME İLK NOTUMU YAZMA HEYECANI

(2.sınıf olan bir öğretmen olarak , 1.sınıf alacak arkadaşlarıma fikir olabilir düşüncesiyle paylaşmak istedim.)

SEVGİLİ YAVRUM ,

Bugün sınıfımızda ilk günün.Öğretmeninin yüreğine ve ikinci yuvana hoş geldin. Biliyorum benimle ve arkadaşlarınla tanışacağın için heyecanlısın. Ben de seninle tanışacağım için hem çok mutlu hem de çok heyecanlıyım.Haftalardır, gece- gündüz yüreğim kıpır kıpır, beynim yapacağımız çalışmaların , etkinliklerin; oynayacağımız oyunların plânlarıyla meşgul.Bugün seninle ve arkadaşlarınla dört yıl sürecek bir yolculuğa başlayacağız.Yolumuz, ulu önder Atatürk'ün izinde yürüyeceğimiz bilim yolu, sevgi yolu, hoşgörü yolu olacaktır. Bu yolda birlikte eğlenerek öğreneceğiz, gelişeceğiz, üreteceğiz, güleceğiz ; " biz" olmanın mutluluğunu yaşayacağız.Şu an okuma bilmediğin için sana yazdığım bu notu okuyamadığından , annen ya da babandan dinliyor olabilirsin ;ancak kısa bir süre sonra, birbirinden güzel kitaplar okuyor, bana yıllarca saklayacağım notlar yazıyor olacaksın.Bu yıl sadece okuma - yazmayı, sayıları, işlemleri öğrenmeyeceksin.Arkadaşlarınla beraber ,

  • Paylaşmanın , çoğalmak olduğunu,
  • En gerçek arkadaşlarının kitaplar olacağını,
  • Sabretmeyi,
  • Saygıyla dinlemeyi,
  • Kendini tanıyarak, kendine güvenmeyi,
  • Hayat kaynağımız olan doğayı ve diğer canlıları sevmeyi ve korumayı,
  • Bizi biz yapan değerlerimize sahip çıkmayı,
  • Hayatta zorluklar olabileceğini, bu gibi durumlar karşısında güçlü kalarak başarmak için devam etmeyi,

çözümler üretmeyi ve daha birçok şeyi öğreneceksin.Şimdi , bu söylediklerimi çok iyi anlayamayacaksın belki ama bunları anlaman ve öğrenmen için , dört yıl boyunca tüm yüreğimle, bilgim, becerim, yeteneklerim ve sahip olduğum değerlerim ölçüsünde sana rehberlik etmeye çalışacağım. Birbirimize her gün yeni bir şeyler öğretmenin heyecanını ve mutluluğunu paylaşacağız. Okulun ikinci yuvan , arkadaşlarının her biri kardeşin sıcaklığında , sevgiyle sarıp sarmalayacak seni. Hepimiz için sağlıklı, huzurlu, mutlu ve başarılı bir eğitim öğretim yılı olmasını diliyorum sevgili yavrum.

Sınıf Öğretmenin Nilsun Özbilen

Öğrencilerime bu yönde bir konuşmayı sınıfımda yapacağım .Ancak bu notu hepsine aldığım bir kutu içerisinde küçük ve renkli kelebeklerle birlikte HATIRA olarak saklamaları için , hazırlayacağım küçük sürprizlerle birlikte sunacağım.