Enerji Vampirleri


Evet, onlar bu dünyanın gerçek vampirleri, enerji çalan, ruh körelten, sizi dibe çeken, hani şu pilli oyuncaklar gibi yani, pili oyuncağa takarsınız ve yavaş yavaş oyuncak pilin enerjisini tüketmeye başlar ve sonunda enerji tam anlamıyla bittiğinde hareketsizce kalıverir olduğu yerde.

Günümüzün en tehlikelileridir bunlar öyle boğazınıza yapışıp dişlerini geçirmeye gerek duymazlar, bazen bakışları, bazen sözleri, bazen davranışları ve bazen de samimiyetsiz samimilikleriyle fırsat kollarlar sizi aşağıya çekmek için. Her yerde bulunabilirler, öyle çok fazla uzaklarda da aramaya gerek yok yanımızdadırlar. Arkadaşınız, komşunuz, dostunuz, akrabanız, sevgiliniz, hatta eşiniz bile olabilir.

Dost kılığına girmiş insan görünümlü canlılardır. Bu tipleri kolay tanırsınız aslında insana ihtiyaç duydukları için genellikle kalabalık ortamları tercih ederler ve çok kişiyle samimiyet kurma eğilimindedirler. Bunu başarmak için birinin, birilerinin enerjisini, öldüresiye kendilerini ele vermeden yavaş yavaş ve azar azar çekerek alırlar, kendinizi hasta gibi halsiz hissedersiniz, yorgunsunuzdur, kalbiniz ritimsiz atmaya başlar.

Yanınızdaymış gibi davranırlar fakat gözleri hep dışarıdadır, ilgileri başka yöndedir.(Yeni avlarının peşindedirler)

Sizi hiç dinlemezler anlattıklarınızın hiç önemi yoktur önemli olan ne kadar sıkı düşünceler yaşayıp, hızla uçurumdan aşağıya düşerken sizin zayıflıklarınızdan daha fazla ne kadar enerji çekecekleridir.

 Etraflarında pozitif enerji dağıtan, gülen yüzler görmeye tahammülleri yoktur, yaptıklarının sonun da “ama ben senin için iyiliğin için söylüyorum bunları” derler. İnsanların onlardan uzaklaşmalarına engel olmak için, çünkü daha emilecek çok kan kandırılacak çok insan vardır.

Peki, ne yapmalıyız? Enerjimizi sömüren bu insanlardan korunmak için dediğinizi duyar gibi oluyorum.

1. ’Duygu vampiri’ arkadaşlardan uzak durun.

2. Kişisel alanınıza değer verin ve korumayı öğrenin.

3. Kendiniz ve sahip olduğunuz her şey için harekete geçin.

4. Etrafınızda güçlü bir koruma alanı yaratın.(Gerçek dostlar gibi)

5. Ya kaybedin, ya da kazanın ama hiçbir şey vermeyin.

Zamanımız, ruhumuz, aklımız, bedenimiz, kalbimiz pozitif enerjimiz ve kendimizle ilgili birçok şey bizim yaşamımız için en büyük değer kaynaklarımızdır. Sahip olduğumuz bu değerli hayat enerjimizi başkalarının kullanımına kapatırsak emin olun kendi mutluluğumuz ve huzurumuz için daha fazla enerjiye sahip oluruz. Çevrenizi size mutluluk veren, enerji veren, ruhunuzu dinlendiren, pozitif insanlar ile doldurun.

Geçmişi ve geleceği bir kenara bırakın anı yaşayın ve mutlaka “Enerji Vampirlerin’ den” uzak durun.

Nilüfer KURUMEHMETOĞLU