Ye ye ye hava kapalı,
hadi bakalım,
arabaya bindim,
hava kapalı,
tabii radyomuzda yine Demet Akalın bi kez olsun bizi çalmadı adamım…
baba çal bizi çal

ve bla bla bla…

Evet bu bugün ülkemin her yerinde her mekânında çalan 7’den 70 bir çok  kişinin özellikle gençlerin dinlediği bir rap şarkısının sözleri bunlar, bir dönemin patır patır patlayan arabesk şarkıcıları gibi şimdide ortalık rapçi doldu. Bu yüzyılın gerekliliği mi yoksa ?

Kendi oğlum başta  olmak  üzere çevremde ki tüm gençler, çocuklar, kimi  görsem rap dinliyor hatta şu sıralar ben bile. Oğluma sordum niye bu müzik türünü tercih ediyorsun diye çünkü beni çok iyi ifade ediyor dedi. Bir çok rap şarkıcısı bu piyasa da yer edinmek için ardı ardına şarkı çıkarıyor dijital platformda bana göre sabun köpüğü şöhret şarkı ne kadar tıklanırsa o kadar ünlü oluyorsun ya sonrası başka biri çıkıyor ve o konuşulmaya başlıyor bu böyle devam ediyor. Şarkılarının sözleri incelediğinizde kafiyeli, isyan içeren sözler günümüz çocukları çok dertli ne de olsa.

Geçtiğimiz günlerde oğlum sayesinde bir rap festivaline katıldım inanılır gibi değildi bizim gençlik yıllarımız ne kadar uzak her şeyi hızlı yaşayan, tüketen bir nesil var. Evet dört gün boyunca bu festivale gittim sahnede bir sürü genç adam akıl almaz şarkı sözleri ve buna eşlik eden, çılgınlarca eğlenen binlerce genç. Bu müzik türü bizim gençlik yıllarımız da vardı elbet hatta biz arabesk, fantezi ve pop müzik türüyle büyüdük ama dinlediğim her şarkıda bir duygu vardı ki şimdinin popçuları hatta rapçileri bu sözleri cover yapıp tekrar piyasaya sürüyor yani şarkılar bir günde youtube’da tıklanıp tüketilmiyor. Beni burada endişelendiren tek şey günümüz gençliğinin çoğunun bu müzik türü üzerinden şöhret olma çabaları bunu görüyorum hatta bire bir yaşıyorum evet rap müzik türünü  bende seviyor ve dinliyorum ama bu kadar kolay değil kafaları karışık bir nesil yetişiyor sanki.

Festivalde ki  en güzel şey bizim dönemimizin şu anda da  milyonların dinlediği şarkıcılık yönünden çok sosyal projelere verdiği destekle gündemde olan ‘’Haluk Levent ‘’ idi. Anadolu rock’un bana göre son temsilcisi duruşuyla, şarkılarıyla festivale damgasını vurdu . Tam içimden ah ah ne olacak bu gençlik böyle diye hayıflanırken sahnede cesur bir adam ve bizim rapçi gençler onun şarkılarına eşlik ediyor, her söylediğini can kulağı ile dinliyor benim çocuklarım diyor ‘’ Haluk Levent’’ muhteşem bir atmosfer azıcık da olsa rahatlıyorum ne ekersek onu biçeriz ‘’ ATAMIZ  ‘dilinden düşmüyor işte bu diyorum festival dediğin böyle olur.

Bizim çocuklarımız öğrenmeye açık, hevesli, yeter ki beyinlerini doğru bilgilerle doldurulalım rap dinlensinler ama değerlerine, geçmişlerine sahip çıkmayı da bilsinler.

Bende bu rap furyasından çok etkileniyorum bu sözleri yazıyorum.
 
   Konuşurum hep ileri geri
   Kelimeni sana geri verir Nilo
   Bu gecede dışarı çıkmayı verin                                                                                                                            
   Hava yine çok sıcak sıcak
   Tatil bitti ne yapcam
   Benim en yakın arkadaşım Berkcan…
   ye ye ye …      
                                                                                                                                      

İşte bu yeni nesil şarkı sözleri gerçekten zor bu kadar saçma sözü bir araya getirmek.