Her geçen gün geçmişe biraz daha özlem, her geçen yıl bir önceki daha da aratıyor. Çocukken her şey ne kadar da güzel ve masumdu…

Çocukken zamana nedir bilmezken şimdi zamanın içinde eriyip gidiyorum şuursuzca…

Ve yine koca bir yıl geçti. Yılın son zamanları yine geldi işte ve ben yine daha hüzünlüyüm.

Nasıl geçiyor yıllar?

Bazen zaman o kadar uzun, bazen de çok kısa en mutlu olduğum anlar saatin, saliseye dönüştüğü vakitler.

Geçmişi düşündüğüm zaman ya yaşadığım mutsuzluklar ya da beni ben yapan mutluluklarım aklıma geliyor. Arada kalanlar ise çoktan unutulmuş…

Yine ne çok şey öğretti geçip giden bu yıl…

Bazen yanlışlar, hatalar yaparken en sert kışları yaşarken bile yazların elbet geleceğini öğrendim. Her üzüntümün arkasında sevincin geleceğini bilerek sabretmenin değerini öğrendim.

Gün geldi kendi dünyama çekildim. Uzaklaştım her şeyden ve sadece izledim. Yalnız kaldım bu serüvenin içinde böylece yalnızlığın çeşitliliğini ve kıymetini öğrendim.

Çoğu zaman sevdiklerimi ihmal ettim. Bağımlı olmaktansa bağlı olmayı tercih ettim. Sevgimi veremedim çoğu zaman, sevilmenin değil ama sevebilmemin gücünü öğrendim…

Hayatın bize biçilmiş bir rol olduğunu başkalarının bana sunduğu hayatı yaşamayı bırakarak, güvenli limanlardan çıkıp, duvara tosladığım zamanlar da vazgeçebilmenin şart olduğunu öğrendim.

Kendimi sadece bir işe verip diğer rollerimi hiç aksatmadım evet zor oldu çoğu zaman ama öyle sahneler çıktı ki karşıma asıl beni arayıp bulmakta zorlandım. İşte bu yüzden ne yaşarsam yaşayım kendimden vazgeçmemem gerektiğini öğrendim.

Beklemeyi bırakıp beklentisizliğin bana kattığı güçle yere daha sağlam basmayı öğrendim. Farlılıkları kabullenip sadece huzur verebilmeyi öğrendim.

Çoğu zaman kendimi dipte hissetsem de bir lotus çiçeği gibi çamurlarından sıyrılıp yüze çıkmayı öğrendim.

İnsanların tüm kötülüklerine karşı olgunlukla davranmayı, görmezden gelmeyi yaptıklarının yanına kalmayacağını ilahi adaletin elbet bir gün tecelli edeceğini öğrendim.

Kimseye güvenmemeyi, en yakınlarının en büyük düşmanın olduğunu öğrendim.

Ne yaşarsam yaşayayım asla vazgeçmemem gerektiğini ve savaşmayı öğrendim.

Ve en önemlisi de; ne olursa olsun asla arkaya bakmamayı her geçen yeni yıla bana öğrettikleri ve kattıkları için teşekkür etmeyi ve her yıldan öğrenecek daha çok şey olduğunu, umutlarımı yitirmemem gerektiğini ve var gücümle yeni yıla ‘’Hoş geldin, İyi ki geldin’’ diyebilmeyi öğrendim.

guncelegitim.com