Seçim toplantısına katılanların ek ders ücreti kesilir mi? Ek ders ücretini almak için ne yapılabilir?

Seçim toplantısında ek ders ücreti kesilir mi? Ek ders ücretini almak için ne yapılabilir?

Seçim toplantısına katılanların ek ders ücreti kesilir mi? Ek ders ücretini almak için ne yapılabilir?

Kamu kurumlarında çalışan öğretmenlere istekleri dışında zorunlu seçim görevi veriliyor.Resen verilen görevle ilgili tartışmalar bir yana bu öğretmenlerimiz seçim toplantılarına katılmak zorunda kalıyorlar. Toplantıya katılan öğretmenlerin ek ders ücretleri maalesef kesiliyor. Gerekçe ise gittikleri toplantı için ücret alıyorlar kamuda iki yerden birden ücret alınmaz. Bir saatlik toplantıya giden öğretmenin yaklaşık 700 TL ek ders ücreti kesiliyor.

 

Konuyla ilgili Hürriyetçi Eğitim Sen'li Ergün Ayyıldız şu açıklamaları yaptı:

''Teknoloji çağında Resen Seçim görevlendirme komedisi devam ederken, seçim toplantısına katılan öğretmenlerimizin ek dersinin kesilmesi de sahada en çok bize iletilen şikayetlerden.

Seçim toplantısına katılan bir branş öğretmenimiz o gün dersi yokken katıldığı toplantıdan para alırken, 6 saat dersi olan branş veya Sınıf Öğretmenlerimiz kaybı ise yaklaşık 700TL'' dir.

Bu adaletsiz uygulamaya son verilerek Öğretmenlerimizin seçim toplantı günlerinde görevli izinli sayılarak ek ders ücreti kesintisi yapılmamalıdır.''

 

Ek ders ücretini almak için ne yapılabilir?

Sandık kurulunda görevli olanlara tebliğ edilen saatte dersi olanlar ek ders kesintisi olabileceğinden diğer saatlerdeki toplantıya katılıp imza atabilirler. Farklı bir saatte gittiğiniz için sorun çıkmayacaktır önemli olan eğitimi almanız

Loading...
Yükleniyor...