Robokod Yaz Okulunda öğrencilere programlama mantığı, algoritma tanımı, kod bloklarını kullanarak kendi programlarının hazırlanması, elektronik devre kartlarının ve elektronik komponentlerin kullanımı gibi temel programlama becerileri kazandırılıyor

Bilgisayar yazılım programının ilk adımı olan kodlama; bilgisayarda yazılım, uygulama, web sitesi oluşturma ve robotik programlamayı mümkün kılan bir dilde elektronik olarak yazmak anlamına gelmektedir. Küçük yaşta kodlama eğitimi almak çocuğun bilişimsel ve algoritmik düşünme becerilerini geliştiriyor.

RoboTime Bilim Akademisinin Arduino, Lego Wedo ve Lego Mindstorm EV3 olmak üzere üç robotik kodlama setinin eğitimlerinin verildiği Robokod Yaz Okulunda öğrencilere programlama mantığı, algoritma tanımı, kod bloklarını kullanarak kendi programlarının hazırlanması, elektronik devre kartlarının ve elektronik komponentlerin kullanımı gibi temel programlama becerileri kazandırılıyor

 

Arduino Eğitimleri 10-14 yaş grubundaki öğrencilere veriliyor. 

 

5 gün boyunca süren eğitimlerde öğrenciler LED yakmayı, butonları kullanarak çeşitli elektronik komponentlerin kontrolünü ve bilgisayarda oluşturdukları programları kontrol etmeyi, elektronik boy ölçmeyi, ışığa duyarlı aydınlatma sistemi hazırlamayı, robotik sistemlerin planlanması tasarımı ve programlanmasını, harekete duyarlı basit hırsız alarmı gibi birçok uygulama yapıyorlar.

 

Öğrenicler Lego eğitim setlerini kullanarak kendi robotlarını tasarlıyor

 

RoboTime Bilim Akademisinin verdiği eğitimlerde öğrenciler Lego eğitim setlerini kullanarak kendi robotlarını tasarlayarak, tasarladıkları bu robotlara blok tabanlı kodlar yazarak hareket ve işlev kazandırıyor Böylece öğrenciler hayallerindeki projeleri kodlayarak gerçeğe dönüştürebiliyorlar.

 

Öğrenciler Renk sensörü yardımıyla çizgiyi takip edebilen robot tasarlayıp kodladılar.

 

Temmuz ayında tamamlanan eğitimlerde öğrenciler günlük hayatta sıklıkla kullandıkları ve gördükleri çoğu elektronik cihazların çalışma stratejilerini basit ve eğlenceli etkinliklerle kavradılar. Ayrıca bu elektronik cihazların basite indirgenmiş prototiplerini yaparak kendi cihazlarını tasarlama bilgilerini edindiler ve bir aylık eğitimini tamamlayan öğrenciler katılım belgelerini aldılar.

 

Bir aylık eğitimini tamamlayan öğrenciler katılım belgelerini aldılar.

 

RoboTime Bilim Akademisi hakkında;

İzmir'li uzman hekim Dr. Güner Yurtsever, kendilerini başarıya götüren bilgi birikimlerini yeni nesillere aktarmak ve çocuklarımızın geleceğe en iyi şekilde hazırlanmasına yardımcı olmak için İzmir Güzelyalı’da RoboTime Bilim Akademisi'ni kurdu. Burada çocuklar hayallerindeki projeleri kodlayarak, robotlar yaparak, elektronik devreler ve 3 boyutlu ürünler tasarlayarak gerçeğe dönüştürebiliyor ve hatta ulusal proje yarışmalarına hazırlanabiliyorlar.

guncelegitim.com