Eskiden topraklarımızı korumak için canını feda edenlerdi kahraman...

Peki şimdi kahraman kim?

"İşi bitirmek seni adam yapar, zor işi bitirmek seni kahraman yapar"

Bugünün kahramanı "zoru başaran" değil mi?

Görevinin üstüne ekleyerek farkını ortaya koyan, adaletin yolundan ayrılmayan, imkansızlıklar içinde başarıyı yakalayan, şartlara göre değil hayallerine göre yaşayan, gayretiyle yarınlara umut olan, takdiri makamda değil dualarda arayan aramızdaki gerçek "kahramanlar!"

İşte bu kahramanlardan biri Ordu Aybastı Milli Eğitim Müdürü Hasan Acu.

Hayatını eğitime adamış, halkın sevgisini kazanarak yaşarken adı sokağa taşınmış, dezavantajlı çocukları gözünden sakınmış, öğrenciler kadar velilerin de gelişimine katkı sağlamış ve başarılı projeleriyle adını dünya derecelerine yazdırmış olan Hasan Acu, dokunduğu tüm kalplerde derin izler bırakmaya devam ediyor.

1550 Rakımlı Aybastı Perşembe yaylasının çocuklarının küçücük dünyalarına dokunarak kocaman hayatlar kuran Hasan Acu, gök kubbemize uzanan başarı hikayeleri oluşturdu.

Aybastılı çocuklara önce "hayal kurmayı" öğreten Hasan Acu, ardından "İnanmak başarmanın yarısıdır" ruhuyla yüreklerine inanç, azim ve sabrı taşıdı.

Binin üzerinde takımın yarıştığı ve 28 takımın finale kaldığı Teknofest Roket yarışlarında 13 Bin Feet irtifaya çıkan Aybastılı lise öğrencilerinin roketi gökyüzüne Şehit EREN BÜLBÜL adıyla imzasını attı.

Teknofest'te tarih yazan GalaxyRoket takımı "Yaylanın Çocukları" bir kez daha isimlerini yıldızlara taşıdı.

"Bir çocuk gelsin bir uçağa dokunsun" diye başlayan Selçuk Bayraktar'ın hayalini Hasan Acu ile birlikte gerçekleştiren "Yaylanın Çocukları" semalara sadece roket ateşlemedi; hiçliğin ortasında en büyük zenginliğin "inanç" olduğunu da ateşledi.

Unutmayalım ki; Yıldızlar karanlığın ortasında çıkar. Tıpkı "Yaylanın Çocukları" gibi…

Murat Mehmet Güler
Eğitimci-Yazar