‘’Öğretmenlere hakaretle Dolu O Paylaşım''

Mustafa Kemal Atatürk’ün 82 yıl önce Millet Mektepleri’ni açtığı bu önemli günde, öncelikle tüm eğitim emekçisi arkadaşlarımın ‘’Öğretmenler Günü’’nü kutluyorum.

Millet Mektepleri, Cumhuriyet Türkiyesi’nin aydınlanma yolunda attığı adımların başında gelir ve bu nedenle Harf Devrimi’yle aynı gün yani 1 Kasım 1928’te TBMM’de açılacağı duyuru yapılmıştır.

Bugün gelinen noktada, öğretmenlerimizin bugün sayesinde yüzlerinin güldüğünün düşünülmesi ülke gerçeklerinden uzaktır!..

 

MEB, TÜGVA’YI EĞİTİME DAHİL ETMEYE ÇALIŞMAKTAN VAZGEÇMELİDİR!

Yöneticileri, toplumun en saygın mesleklerinden birini üstlenmiş öğretmenleri, ‘’Aşağılayıcı, toplum nezninde küçük düşürücü, hakaretlerle dolu’’ ifadeler kullanmaya cüret edebilen bir vakfın, MEB’in ‘’Değerler Eğitimi’’ ile ilgili protokol oluşturmaya çalışması, milli eğitimin temel ilke ve prensiplerine aykırıdır!..

Yürütülmeye çalışılan bu protokolün yargı kararıyla durdurulması hepimize umut olmuştur.

Sosyal medyada öğretmenleri aşağılayıcı, hakaretlerle dolu paylaşım yapan TÜGVA Gölcük Şube Kurucusu ve eski temsilcisi S. G. ile ilgili yetkililer bir an önce gereğini yapmalıdır! Şahsın paylaşımını kaldırması yeterli değildir!

MEB’in bu konudaki sessizliği manidardır(!)

Yıllardır yap-boz tahtasına dönmüş eğitim sistemimizde, emeğiyle en büyük mücadeleyi veren öğretmenlerdir.

Tüm meslektaşlarıma çağrımdır;

Bu gidiş ne yeni başlamıştır ne de son bulacaktır!

Meslek onurumuzu ayaklar altına almaya çalışan bu anlayışa, bu anlayışın değirmenine su taşıyanlara karşı birleşmek, birleştikçe güçlenmek, güçlendikçe daha sağlam direnebilmek tek çıkar yolumuzdur.

Gelecek nesiller, nefret dolu söylemlerin eline teslim edilemeyecek kadar değerlidir.

Eğitim-İş bu amaçla, en hukuki temelde, gücünü öğretmen odalarından alarak ilerleyen, emek mücadelesinin ‘’olmazsa olmaz ‘’ıdır.

Gücümüz emeğimizden,

Cesaretimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün yüreğimize ektiklerinden beslenir.

Bu önemli günde, Başöğretmenimiz Mustafa Kemal Atatürk’e şükranlarımızı sunmayı bir borç bilirim.

Bizim ona borcumuz hiç bitmeyeceğini bildiğimiz kadardır!

Esra İNCEOĞLU
Eğitim-İş Sendikası Yunusemre Temsilcilik Başkanı