E-Devlet üzerinden memurların 2023 Ocak maaş bordrosu erişime açıldı. 2023 Ocak maaş bordronuzu sorgulamak için www.turkiye.gov.tr adresine girdikten sonra ''Hazine ve Maliye Bakanlığı e-Bordro Hizmeti'' ekranına girmeniz gerekmektedir. 

 

Maaşlara Uzman ve Başaöğretmenlik tazminatları yansıltılmış ve bordrolar yüzde 16,48 üzerinden hesaplanmıştır. Yüzde 30 zamdan kalan yüzde 13.52 ise 15 Ocak'a yetişmediği için sonradan yansıtılacak. 

 

Yüzde 30 zamdan kaynaklı 14 günlük farkların ise hesaplanarak yine Ocak ayında hesaplara yatırılması bekleniyor.

 

Ayrıca ek göstergenin 3600'a çıkarıldığını ve yüzde 2'nin üzerinde üyesi olan sendika üyelerine toplu sözleşme tazminatı olarak 823 TL verildiğini görüyüruz.

 

2023 Ocak Maaş Bordrosu İçin tıklayınız

 

Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, Muhasebat Genel Müdürlüğü tarafından yönetilen bilişim sistemi aracılığıyla, 210 kamu idaresinde yaklaşık 2,9 milyon kamu görevlisinin maaşının elektronik ortamda ödenmesinin sağlandığı hatırlatıldı. Açıklamada;

"Cumhurbaşkanımızın müjdesini verdiği yüzde 30 zam Meclis Genel Kurulunda kabul edildi. Kamu görevlilerimizin refah düzeyini artırmaya yönelik ilave zam tutarının hızlı bir şekilde hesaplara yatması için ekibimiz özveriyle çalışarak sistemlerimizi güncellediler. Ocak ayı maaşlarının hesaba geçmesiyle birlikte, yüzde 13,52 oranında ilave zam ve 1 Ocak- 14 Ocak tarihleri arası katsayı artışından kaynaklanan 14 günlük maaş farklarının da ödenebilmesi amacıyla sistemlerimizi kamu kurumlarımızın kullanımına açacağız." ifadeleri kullanıldı.