Florida polisi, bir okul saldırısı ihbarı üzerine harekete geçti, ancak ihbarin sahte olduğu anlaşıldı. Marion County Şerif Ofisi, yaptığı açıklamada; müfettişlerin çocuğun bir arkadaşının cep telefonunu bıraktığında sahte 911 ihbarı yaptığını tespit ettiğini söyledi. Polis, çocuğun aramadan önce arkadaşına "eve erken gitmek istediğini" söylediğini belirtti.

Açıklamada, polisin çocuğu, kitlesel silahlı saldırıyla ilgili yalan ihbar, suç işlemeyi kolaylaştırmak için iki yönlü iletişim cihazı kullanma, okul işlevini aksatma ve 911 acil durum sistemini kötüye kullanma suçlamalarıyla tutukladığı belirtildi.

Polisin yayınladığı 911 ses kayıtlarında çocuğun, "İmdat, koridorda yürüyen bir saldırgan var" dediği duyuluyor. Toplam 43 saniye süren görüşmede okulun yeri öğrenildikten sonra SWAT ekibi, havacılık birimi ve K-9'larla okula müdahale ediyor.

Polis, tahliye ve okulun aranması sırasında öğrenci ve öğretenlerin korkmuş olduklarını belirtti.

Marion County Şerifi Billy Woods, "Bu öğrenci, diğer öğrencilere, personele ve velilere korku saldı. Ne için? Şaka mı? Eve gitmek istediğin için mi?" dedi.

Florida yasalarına göre; sahte ihbardan suçlu bulunanların kolluk kuvvetlerinin müdahale masraflarını tazmin etmeleri gerekiyor.

Woods, "Bu genç adamın bu faturayı ödemek için bir sürü çim biçmesi gerekecek" dedi. (Sözcü)