Milli Eğitim Bakanlığı Uzman ve Başöğretmenlikte öğretmenlere eziyet etmekten vazgeçmelidir. Şimdi herkes bilmem kaç yıl önce çalıştığı okulda aldığı belgeyi arıyor. Öğretmeni bu hale sokmanın kime ne faydası var?

Uzman ve başöğretmenlik kıdeme göre verilmelidir. Uzman öğretmenlik sınavı ve başöğretmenlik sınavları, öğretmenleri sadece oyuncak etmekten başka bir şey değildir.

Bu sınavlar öğretmenler arasındaki ayrımcılıkları daha fazla ortaya çıkartmaktan ve uzmanlık sınavını sadece gün olarak kaçıranlara büyük haksızlıktan başka bir şey değildir.

Milli Eğitim Bakanlığı uzman ve başöğretmenlik için istediği şartları bir an önce değiştirmek zorundadır. Eğer yönetmelikte bir düzenleme yapılmazsa, uzmanlık sınavına hazırlanan öğretmenlerin önümüzdeki yaz tatilleri de zehir olacak gibi görünmekte. 

Uzman Öğretmenlik Eğitim Programına göre uzman öğretmen unvanı için 180 saatlik eğitim, Başöğretmenlik Eğitim Programına göre başöğretmen unvanı için 240 saatlik eğitimleri izlemek bile yaz tatilinde her gün 6 saatlik bir zaman dilimi ayırmaları gerekecek. 

Bakanlık Öğretmeni rahatlatacak kararı bir an önce vermelidir.