Sosyal medyada yer alan paylaşımlarda, Facebook’un yeni getirdiği uygulamayla paylaşımların altına “BFF” yazarak yorum yapıldığında eğer yazı yeşil renge dönüşüyorsa hesabın güvende olduğu, siyah kalıyorsa hesabın güvende olmadığı iddia edildi.


 
Ancak Facebook’ta yoruma “BFF” yazıldığında yazının yeşil olmasının hesabın güvende olduğu anlamına geldiği iddiası doğru değil. BFF, “best friend forever” (sonsuza kadar en iyi arkadaş) anlamına geliyor ve yeşil renge dönüşmesinin hesap güvenliğiyle bir ilgisi bulunmuyor. Facebook bazı kelimelere bu tarz  süslemeler sağlayarak, kelimenin tıklanabilir hale gelmesini sağlıyor.

Örneğin yorum kısmına “tebrikler” yazıldığında kelimenin turuncu olarak göründüğü, üstüne tıklandığı zaman ise konfeti ve balonların etrafa saçıldığı söylenebilir


 
Buna ek olarak yine yorum kısmına “hayırlı olsun” yazıldığında da yazının renklendiği görülebiliyor.


 
Son olarak yorum kısmına “BFF” yazıldığında yazının renklendiği ve yoruma tıklandığında birbiriyle çarpışan ellerin ortaya çıktığı fark edilebiliyor.


 
Sonuç olarak Facebook’un bazı kelimeleri renklendirmesi ve tıklanabilir hale getirmesinin hesap güvenliğiyle alakası bulunmuyor. Facebook’un yardım sayfasında “BFF” şeklinde bir arama yapıldığında da hesap güvenliğiyle ilgili herhangi bir açıklamaya rastlanmıyor.