Hırvatistan-Türkiye mili maçı hangi kanalda, saat kaçta canlı izlenebilecek? İşte Türkiye Hırvatistan maçının ilk 11'leri ve dahası haberimizde...
 
Türkiye, EURO 2016 ile birlikte tarihinde 6. kez büyük turnuvada yer alacak. Daha önce iki defa Dünya Kupası ve üç kez de Avrupa şampiyonasında mücadele eden Milli Takım, bu 5 turnuvaya da yenilgi ile başladı. 1954 Dünya Kupası’nda ilk maçında Batı Almanya’ya 4-1 yenilen Ay-Yıldızlılar, EURO 96’da ilk maçını Hırvatistan karşısında 1-0 kaybetmişti. EURO 2000’de İtalya’ya 2-1, 2002 Dünya Kupası’nda Brezilya yine 2-1 ve EURO 2008’de Portekiz’e 2-0 mağlup olan Türkiye; bu 5 turnuvanın son 3’ünde grup aşamasını geçmeyi başardı.
 
SRNA: EURO 2008’I HATIRLAMAK İSTEMİYORUM
Hırvatlar’ın kaptanı Srna, “Çok heyecanlıyım. Bu şampiyonaya iyi başlarsak arkasını iyi getireceğimize inanıyorum” dedi. Tecrübeli sağ bek, “EURO 2008’i konuşmak ve hatırlamak istemiyorum. Bence grubun favorisi İspanya. Ama ikinci sıranın favorisi biziz. Takımlar arasında çok ince farklar var. Romanya maçını izlediniz. Türkiye saygı duyulacak bir ekip” diye konuştu. 
 
HIRVATİSTAN-TÜRKİYE MAÇI HANGİ KANALDA?
 
EURO 2016 Avrupa Futbol Şampiyonası D Grubu elemelerinde Türkiye, Hırvatistan ile mücadele edecek. Hırvatistan-Türkiye maçı 12 Haziran Pazar günü saat 16.00'da başlayacak. Parc des Princes stadyumunda oynanacak mücadele TRT 1 kanalından canlı olarak yayınlanacak.
 
MUHTEMEL 11'LER
 
TÜRKİYE: Volkan Babacan, Gökhan Gönül, Mehmet Topal, Hakan Balta, Caner Erkin, Selçuk İnan, Ozan Tufan, Hakan Çalhanoğlu, Oğuzhan Özyakup, Burak Yılmaz, Arda Turan, 
 
HIRVATİSTAN: Subasic, Srna, Corluka, Vida, Strinic, Kovacic, Badelj, Rakitic, Modric, Perisic, Mandzukic