Türkiye Büyük Millet Meclisi, 26 Aralık-3 Ocak tarihleri arası tatile girme kararı aldı. Bu durumda emeklilikte yaşa takılanlarla (EYT) ilgili düzenleme yeni yılda ele alınacak.
EYT'de yeni yaş sınırı gündeme geldi. Kadınlarda 48, erkeklerde 50 yaş sınırı müzakere edildi, net karara varılmadı. Asgari ücrette ay ortasında açıklama yapılması, EYT'nin de ocak ayında devreye girmesi bekleniyor.
Bakan Bilgin: ''Çok konuşulan, birçok insanın da merak ettiği EYT meselesi var. Onu çözeceğiz''
Emeklilikte Yaşa Takılanlar için çalışmalar sürüyor. EYT'de tek bir model üzerinde durulduğu açıklanmıştı. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığının, emeklilik için yaş ve çalışma süresini değil, prim günü sayısını esas al
Emeklilikte Yaşa Takılanlarla ilgili kapsamlı bir çalışma yapıldığını anlatan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin ''Aralık ayına yetiştirmeye çalışıyoruz. Ocak başında Meclis’te olur. Bizim kendi şartlarımıza
Edinilen bilgiye göre tüm şartların zorlanarak, başta emekliler olmak üzere dar gelirlilere yönelik adım atılması gerektiğini AKP milletvekilleri dile getirdi.