Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, emeklilikte yaşa takılanlarla (EYT) ilgili kapsamlı bir çalışma yapıldığını belirterek, düzenlemenin ocak ayında Meclis’te olacağını söyledi. Bilgin “Aralık’a yetiştirmeye çalışıyoruz. Ocak başında Meclis’te olur. Bizim kendi şartlarımıza uyan bir formül olacak, başka yerde yok. Örneğin Almanya’da insanlar 62 yaşında müracaat ediyor, ‘maaşımdan kesinti yapın’ diyor. Bizde 62 yaş varsa EYT diye bir sorunumuz olmaz” dedi.


KÇÖ MAĞDURİYETİ ÇÖZÜLECEK
Bakan Bilgin, Kısa Çalışma Ödeneği (KÇÖ) aldığı için emekliliği ertelenenlerin durumunu da EYT konusunun içinde çalıştıklarını anlatarak, “Ya böyle çözeceğiz ya da başka bir şey bulacağız” diye konuştu.

 

VERGİ DİLİMİ MALİYENİN KONUSU
TÜRK-İŞ Genel Başkanı Ergün Atalay, geçtiğimiz günlerde, gelir vergisi tarife basamakları ve oranlarında işçiler lehine düzenleme yapılmasını talep etmişti. Bu konuyla ilgili de konuşan Bakan Bilgin, “Gündemimizde şu an öyle bir çalışma yok ama çözülmesi gereken bir konu. Daha çok Maliye Bakanlığının konusu. Böyle bir talep daha önce de söz konusu olmuştu, Maliye Bakanlığımıza iletmiştik. Sendikalarımız hep, ‘Biz toplu sözleşme yapıyoruz, belli bir ücret ve zam alıyoruz ama yıl sonunda aynı parayı alamıyoruz’ şeklinde bir talepte bulunuyorlar. Bu haklı bir talep tabii ama doğrudan doğruya Maliye Bakanlığının vergi düzenlemeleriyle ilgili bir konu” dedi.


ASGARİ ÜCRET ÇALIŞMALARI ARALIKTA
Kasım ayında asgari ücrete yeni bir güncelleme yapılacağına ilişkin iddiaları da değerlendiren Bilgin “Bu konuyu aralıkta çalışacağız” diyerek tartışmalara son noktayı koydu.

CEVDET FIRAT AYDOĞMUŞ / Türkiye Gazetesi