Sorusunun kesin ve net bir cevabı yoktur. Kesintisiz güç kaynağı içerisindeki aküler ile elektrik sağladığı için, satın alacağınız kesintisiz güç kaynağının gücüne göre ve cihaza bağlı elektronik cihazların harcadığı enerji miktarına göre kullanım süresi değişiklik göstermektedir. 5 dakikadan başlayarak saatlerce kullanım imkanı sunan kesintisiz güç kaynakları piyasada mevcuttur. Burada asıl olan hangi amaçla kullanacağınız ve beklentiniz nedir?

Sorusunun en doğru şekilde cevaplanması gerekmektedir. Bu sorunuzun cevabı ihtiyacınız olan kesintisiz güç kaynağı modelinin belirlenmesinde çok önemlidir.

Fiyat ve performans beklentiniz doğrultusunda eğer ki sizin için en önemli olan husus “Kesintisiz Güç Kaynağı Kaç Saat Çalıştırır” yani çalışma süresi ise daha yüksek akü kapasitesine sahip üst modellere yatırım yapmanız gerekmektedir.

Bu süre bilgisayarınızın harcadığı enerjiye bağlı olarak 5 ile 10 dakika aralığında değişiklik gösterebilir. Standart bir bilgisayarın harcadığı enerji miktarı ortalama olarak 300 watt’dır. 600 VA’lık bir kesintisiz güç kaynağı ile 10 dakikaya kadar elektrik enerjisi almanız mümkün olmaktadır.