Diş Beyazlatma

Diş beyazlatma kozmetik diş hekimliğinde en sık uygulanan işlemdir. Diş beyazlatma, gülümsemeyi geliştirmek için kaplama veya yapıştırma gibi yöntemlere göre renksiz dişler için en konservatif ve uygun maliyetli diş tedavilerinden biridir.

Kanal tedavisi sonrası ağrı olur mu? Tüm bilgiler web sitemizde.

Sağlıklı ve tedavi edilmemiş diş ve diş etlerine sahip kişiler için idealdir. Diş beyazlatma tam bir renk değişikliği sağlamaz ancak var olan rengi açabilir. Diş beyazlatma kalıcı değildir.

 

Halihazırda kullanılan ağartıcı maddeler esas olarak ya hidrojen peroksit ya da karbamid peroksit bazlıdır. Peroksit oksitleyici ajan, minenin çubuk benzeri kristal yapısındaki gözeneklere nüfuz eder ve lekeyi parçalar.

 

Sarımsı dişler, kahverengimsi renkli dişlere kıyasla beyazlatmaya daha iyi yanıt verir. Gri - mor veya tetrasiklin lekelerinin rengini açmak daha zordur bu yüzden uzun süreli ağartma gerektirebilir. Sigara içtiğiniz, dişlerinizi lekeleyen ürünleri yediğiniz veya içtiğiniz sürece etkinin devam etmesi daha az olasıdır.

 

Dişler bir dizi farklı nedenden dolayı sararabilir veya renk değiştirebilir. Yaş önemli bir neden olsa da - sigara içmek, belirli yiyecekler, kahve, çay, antibiyotikler vb. de dişlerin sararmasına neden olabilir. Bununla birlikte, beyazlatma, lekeli ve sarı dişleri yeniden parlak beyaz dişlere dönüştürmenin harika bir yoludur.

 

Diş Beyazlatmanın Etkileri

Çoğu insan diş beyazlatmanın herhangi bir yan etkisini yaşamaz. Bununla birlikte, bazı insanlar aşağıdaki gibi bazı yan etkilerle karşılaşabilir:

 

Hassasiyet

Bu yaygın bir sorundur ve genellikle minesi zayıf olan hastalarda görülür. Bazen beyazlatmanın yanlış uygulanması da hassasiyete neden olabilir. Bu sorunu önlemek için, diş beyazlatma işlemini  klinikte deneyimli bir diş hekimi tarafından yaptırın.

Özel diş hastanesinden tedaviler hakkında bilgi almak için tıklayın.

 

Diş Eti

Diş beyazlatma yapılırken diş etlerinin izole edilmesi gerekir. Bu yapılmazsa, tahrişe yol açar.