İstanbul Eyüp ilçesinde bulunan özel bir okulda müdür olarak görev yapan emekli öğretmen İbrahim Oktugan’ın okuldan atılan bir mülteci öğrencinin silahlı saldırısı sonucunda vefat ettiği haberi hepimizi derinden üzdü. 56 yılını eğitime adamış bir öğretmenimizi kaybettik. Saldırgan öğrenci Y.K.'nın okul müdürünü öldürdükten sonra da sosyal medyada içinde ''kafasına sıktım'' sözü geçen şarkı paylaştığı ortaya çıktı.

Bu üzücü olayın ardından öğretmene şiddete dur demek için eğitim sendikaları peş peşe iş bırakma kararlarını açıkladılar.

İşte O açıklamalar: (Güncellenmektedir)

Eğitim İş'ten 10 Mayıs Cuma günü 1 günlük iş bırakma eylemi

Eğitim İş:Eğitim emekçileri olarak kendimizin ve öğrencilerimizin canından endişe ederek okula gitmek istemiyoruz. Can güvenliğimizin olmadığı bir eğitim sistemini kabul etmiyoruz! Artık yeter! Yaşamak istiyoruz!

Eğitimde şiddete karşı çıkmak için,

8-9 Mayıs tarihlerinde iş yerlerimize siyah giyerek ve kokartlarımızla gidiyoruz,

10 Mayıs Cuma günü iş bırakıyor ve Ankara’da Adalet Bakanlığı önünde Genel Merkez düzeyinde, illerde şube ve temsilcilikler düzeyinde adliye binalarının önünde basın açıklaması yapıyoruz. 

Eğitim iş kolunda örgütlü tüm sendikaları ve kamuoyunu birlikte şiddete karşı daha yüksek tepki göstermeye çağırıyoruz.

 

Hürriyetçi Eğitim Sen'den 10 Mayıs Cuma günü 1 günlük iş bırakma eylemi

Hürriyertçi Eğitim Sen

Hürriyetçi Eğitim Sen olarak her zaman iş bırakma eylem kararlarını tüm sendikalarla birlikte almak üzere çabamız olmuştur.

Öğretmenlere, eğitim çalışanlarına şiddete karşı günlerdir çağrı yapıyoruz. Ancak böyle önemli bir konuyu popülist yaklaşımlar ile heba etmeden birlik içinde sürdürmeliyiz.

Hiç bir sonuç alamayacağımız kokart eylemleriyle, bir saat derse girmeyerek, ortak bir günde değil başka gün eylem yaparak yani mış gibi yaparak şiddeti durduramayız sorunlarımızı çözemeyiz..

Tekrar ediyorum eylemleri mış gibi yapmayalım. Tüm farklılıklarımızı bir tarafa bırakalım 10 Mayıs Cuma günü ülke genelinde meydanlarda olalım.

Şiddete dur diyelim.

 

Eğitim Sen, 10 Mayıs Cuma günü 1 gün iş bırakacak

eğitim sen

İstanbul Eyüp’te bir öğrenci tarafından hayattan koparılan eğitim emekçisi İbrahim Oktugan şahsından eğitim emekçilerine yönelik şiddete dur demek için,

8 Mayıs Çarşamba günü iş yerlerinde kokart takarak, şiddet karşıtı bildirimizi okuyoruz.

8 Mayıs Çarşamba günü basın toplantısı ile şiddet karşıtı planlamamızı kamuoyuyla paylaşarak, eğitim sendikaları başta olmak üzere eğitimin tüm bileşenlerine şiddete karşı ortak mücadele çağrısı yapıyoruz.
8 Mayıs Çarşamba günü İstanbul'da düzenlenecek cenaze törenine MYK düzeyinde ve
İstanbul şubelerimizle kitlesel katılım gerçekleştiriyoruz.

9 Mayıs Perşembe günü TBMM'de parti gruplarıyla basın toplantısı düzenliyoruz.

10 Mayıs Cuma günü 1 gün iş bırakarak, Ankara şubelerimizin de katılımıyla MEB önünde, diğer illerde de şubelerimizin belirleyeceği yerlerde olacağız.

 

Türk Eğitim Sen gecikmeli de olsa 10 Mayıs Cumu günü iş bırakma kararı aldı

Türk Eğitim SenTürk Eğitim-Sen olarak 09.05.2024 Perşembe günü ilk derse girmeme kararı aldık.

Yine aynı gün saat 21:00’de eğitim çalışanlarına yönelik şiddeti protesto etmek amacıyla X’de hashtag çalışması yapacağız.10.05.2024 Cuma günü de tüm öğretmenlerimizle birlikte iş bırakıyor, il milli eğitim müdürlükleri önünde yapacağımız basın açıklamalarıyla ÖĞRETMENE ŞİDDETE HAYIR diyoruz!

Ayrıca okullarımızda bir hafta süresince siyah kokart/kurdele ile derslere gireceğiz.

 

Anadolu Eğitim Sen: 10 Mayıs Cuma günü iş bırakıyoruz

Anadolu Eğitim Sen

Öğretmene, eğitimci ve şiddetin her gün artarak devam ettiği şu günlerde yasal tedbirlerin hayata geçmesi için daha kaç canımızı vermemiz gerekir?

Anadolu Eğitim Sendikası olarak 8-9 Mayıs'ta derslerimize siyah kokart ile giriyor, 10 Mayıs Cuma günü ise yasal tedbirlerin artık hayata geçmesi için ülke çapında 1 günlük iş bırakıyoruz.

Geleceğimizi yetiştiren öğretmenlerimize yapılan bu saldırıların son bulması ve ortak ses çıkarabilmek adına tüm meslektaşlarımızı, tüm sendikalarımızı ortak hareket etmeye davet ediyoruz.

 

Eğitim Bir-Sen sonunda 10 Mayıs'ta iş bırakma kararı aldı

eğitim bir-sen

Kararlılığımızı Yineledik
Şiddete Karşı Eylem Takvimimizi Yeniledik

09.05.2024 TBMM Çankaya Kapısı Önü
Basın Açıklaması 11.30

10.05.2024 Bir Günlük İş Bırakma
Türkiye Geneli Basın Açıklaması 11.00

10-17 05.2024 İmza Kampanyası
10.00 Hashtag Çalışması*
(*) Cuma günü İmza Kampanyası başlangıcı ile başlayacak

 

Eğitim ve Bilim Gücü Dayanışma Sendikası 9 Mayıs Perşembe 1 günlük iş bırakma eylemini 2 güne çıkardı. 10 Mayıs Cuma günü de iş bırakıyor.

Eğitim ve Bilim Gücü Dayanışma Sendikası

Sendikamız Genel Merkez Yönetim Kurulu olarak eğitim çalışanlarının can güvenliğinin korunması, özlük haklarının güvence altına alınması, huzurlu ve güvenli bir eğitim öğretim ortamının sağlanması adına 9-10 Mayıs 2024 tarihinde 2 gün isteğe bağlı  iş bırakma eylem kararı almıştır.

 

TÖB-SEN'den ilk derse 10 dakika geç girme ve 1 gün iş bırakma çağrısı

TÖB-SEN  Tüm Öğretmenler Birliği Sendikası

Okullarımızda yaşanan şiddet olaylarının tekrar etmemesi, eğitimcileri şiddetin hedefi haline getiren uygulamaların son bulması, somut ve kalıcı çözümler üretilmesi için başta Milli Eğitim Bakanlığı olmak üzere, bütün yetkilileri acilen harekete geçmeye ve gerekli yasal çerçeveli önlemeleri ivedilikle almaya davet ediyoruz.

Eğer kalıcı önlemler alınmazsa yarın çok geç olabilir.

Yarın TÖBSEN üyeleri, bütün okullarda ilk derse 10 dakika geç girip siyah giyinerek okula gidecektir. 

Artık eğitimde şiddete dur deme vakti ! 

Bütün sendikalara 1 gün iş bırakma çağrısı yapıyoruz.