Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Ankara Milletvekili Yıldırım Kaya, öğretmen atamalarındaki mülakatlara ilişkin TBMM'ye soru önergesi verdi.

Yıldırım Kaya, yaptığı açıklamada, “Mülakatta Danıştay’ın, ‘Adayın mülakat puanı KPSS puanının üç puan aşağı ya da yukarısında verilebilir’ kararına uyulmamıştır” dedi.

Kaya, “20 Haziran 2019 tarihinde, “TBMM Milli Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonu toplantısında, öğretmen atamalarında KPSS puanının aynısının mülakatlarda da verilmesi, mülakatın formaliteye dönüşmesi ve sonunda da kaldırılması konusunda AKP’li komisyon üyeleri ile varılan fikir birliği de uygulanmamıştır” ifadelerini kullandı.

“KPSS’den yüksek puan alanlar ile kendi alanında KPSS birincisi olan öğretmen adaylarına mülakatta çok düşük puanlar verilerek elenmiştir.” diyen Kaya, bir önceki sözleşmeli öğretmen mülakatında, TBMM Milli Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonunda varılan mutabakata uyulduğunu hatırlattı.

Yıldırım Kaya TBMM’ye verdiği soru önergesinde Milli eğitim Bakanı Ziya Selçuk’a şu soruları sordu:

1. Danıştay’ın mülakatlarla ilgili verdiği karar neden uygulanmamıştır?

2. TBMM Milli Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonu'nda varılan mutabakata neden uyulmamıştır?

3. Önceki dönem sözleşmeli öğretmen mülakatında, TBMM Milli Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonu'nda varılan mutabakata uyulmasına rağmen, neden eski düzene geri dönülmüştür?

4. Yüksel puan alan, dereceye giren öğretmen adaylarının, çok düşük puan verilerek elenmesinin nedenleri nelerdir?

5. Mülakatın kaldırılması için Bakanlığınız tarafından bir çalışma yapılacak mı?

Cumhuriyet