Hani bir sevdadır öğretmen olmak dediğim, kutsal bir meslek olduğundan asla ve asla şüphe etmediğim öğretmenlerin günü bir 24 Kasım daha geçti. Bitmek tükenmek bilmeyen mum misali erime pahasına etrafına ışık saçan öğretmenlerimizin birçok hamasetli sözlerin işitildiği övgü dolu sözlerin söylendiği, soğuk havanın üşütmediği sıcak bir 24 Kasım daha geçti.

Kasım hüzünlüdür bende, ölmemiştir Mustafa Kemal Paşamız, Başöğretmenimiz bir kasım sabahı ve her daim yüreklerde, öylede kalacaktır.

Kasım hüzünlüdür bende, artık bitmiştir içleri ısıtan sıcacık mevsim ve Toroslardan esen soğuk rüzgâr kışın habercisidir.

24 Kasım duygusaldır bende, bazen şiiri öğrenciler okur ben ağlarım, bazen de ben okurum öğrencilerim ağlar.

24 Kasım duygusaldır bende, Van depreminde hayatını kaybeden öğretmenleri hatırlar için için gözyaşı dökerim

24 Kasım duygusaldır bende, okul duvarının altında kalan Şefik SINIĞ'IN son sözlerini hatırlar. Güzel Anadolu'muzda hayatını kaybeden eğitim şehitleri gözümün önünde canlanır, ışığınız hiç sönmeyecek öğretmenim diye şiirimi okuyasım gelir.

24 Kasım'da daha güzel kokar çocuklar, çocukların hepsini çiçek olarak gören biz öğretmenler, dünyanın bütün çiçeklerini isteriz, dünyanın bütün çiçeklerini getirin bana diyerek

Ceyhun Atıf KANSU'NUN şiirinde buluruz kendimizi.24 Kasımda bir başka güzel olur çocukların gülüşleri, çocukların her gülüşünde bir farklı çiçek açar yüreklerimizde. 24 Kasım'da daha duygusaldır şiirler, şiirin her mısrası şair edasıyla öğretmenin bam teline dokunur.

24 Kasım hasrettir bende, o yüzdendir ayrı kaldığımız öğrencilerim aklıma gelir, öğrenciler öğretmenlerine kavuşmalıdır bence, bitsin bitsin şu COVİD virüsü bir an önce, Kavuşmalı sevda yürekli yürekler, öğrencilerin sevgi dolu bakışlarıyla, hasretlik sona ermeli.

Meçhul Öğretmenin yüreğinde bir 24 Kasım daha geçti.                                                                                                         

Mustafa YILDIRIM
Eğitimci Yazar