Türkiye 31 Mart’ta yerel seçimlere giderken bazı üniversitelerde 1 Nisan’da vize sınavlarının devam ediyor oluşu tartışma yarattı.  İkametgah adresinden uzakta okuyan milyonlarca genç, seçimden sonra vize sınavları olması nedeniyle oy kullanma haklarından mahrum kalacak.

Ege Saati’nin haberine göre, İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi’nde (İKÇÜ) yapılacak olan ara sınavların arasına yerel seçimler girdi. Rektörlük, 31 Mart tarihinde gerçekleşecek seçimin hemen ardına 1 Nisan’a sınav koydu. Bu kararın ardından memleketlerine oy kullanmaya gidecek olan bazı öğrenciler mağdur oldu.

Üniversitenin resmi sitesinden paylaşılan sınav takviminde Sosyal ve Beşeri Bilimler Fakültesi Medya ve İletişim Bölümü öğrencilerinin 1 Nisan’da sınavlarının olduğu görüldü.

Medya ve İletişim bölümü öğrencisi Z.E. “Kesinlikle oy kullanacağım” dedi. Evinin yakın olduğunu belirten Z.E., “Uzakta olsa yine giderdim, bir oy için gider ve oyumu kullanırdım. Rektörlüğün bu uygulaması doğru değil, yanlı olarak yapıldığını düşünüyorum açıkçası İkameti Sivas’ta Adana’da, Hatay’da olan buradan nasıl gitsin de geri gelsin? Bunu rektörlük nasıl düşünemez?” diye sordu.