2020-2021 Eğitim-öğretim yılı ikinci yarıyıl başlangıç törenindeki konuşmasında “Dünya standartlarında hatta çok zaman bu standartların üzerinde, bir uzaktan eğitim ve yüz yüze eğitime geçiş sürecini yönetiyoruz” diyen Bakan Ziya Selçuk'un sözlerine Eğitim İş Sendikası İzmir 1 Nolu Şube Başkanı Adem Yıldırım'dan tepki geldi.

“En az 4 milyon öğrenci uzaktan eğitime ulaşamadı”

Eğitim-İş İzmir 1 Nolu Şube Başkanı Adem Yıldırım, “Sayın Bakan ikinci dönem başlarken yine pembe gözlük takmaya ve eğitimdeki temel sorunları görmezden gelmeye devam ediyor.

Bakan, ikincil yaryıl başlangıç töreninde ‘Dünya standartlarında hatta çok zaman bu standartların üzerinde bir uzaktan eğitim ve yüz yüze eğitim geçiş sürecini yönetiyoruz’ açıklamasında bulunmuş ancak Bakan Selçuk, okulların kapalı olduğu dönemde uzaktan eğitime ulaşamayan öğrenci sayısının 1,5 milyon olduğunu açıklamasına rağmen, ülkemizde en az 4 milyon öğrenci uzaktan eğitime ulaşamadı veya eğitim sürecinden tamamen koptu.

Yoksul ailelerin çocukları her geçen gün eğitim sürecinden kopmakta ve bu durum giderek okul terkiyle sonuçlanmaktadır. Pandemi başladığından bu yana eğitimin yüz yüze mi uzaktan mı devam edeceğine bir türlü karar veremeyen MEB, eğitim sistemini tam anlamıyla bir kördüğüme çevirmiştir” dedi.