"Sözde Toplu Sözleşme" görüşmeleri devam ederken Çalışma Bakanlığı önünde basın açıklaması yapmak için yürüyüşe geçen Birleşik Kamu-İş üyelerine polis orantısız güç kullandı.  Konfederasyon MYK üyesi Barış Düdü, Denetleme Kurulu Başkanı İsa Kayadan, Tüm Yerel Sen Genel Başkanı Doğan Koç ve Kastamonu Tapu Çevre Yol-İş  İl Temsilcisi Harun Şener gözaltına alındı. 

Birleşik Kamu-İş üyeleri AŞTİ Metrosunun çıkışında toplanırken sık sık ‘Taşeronlaştırma ve Özelleştirmeleri Reddediyoruz’, ‘4/B-4/C Köleliktir, Reddediyoruz’, ‘Bağımsız Sendika Özgür Toplu Sözleşme’ pankartları açıp, çeşitli sloganlar attı.  CHP Zonguldak Milletvekili Ünal Demirtaş, CHP Ankara Milletvekilleri Necati Yılmaz, Murat Demir ve CHP Gaziantep Milletvekili Mehmet Gökdağ gibi vekiller destek verdi.  Konfederasyonumuz bileşenleri ve bağlı sendikaların başkanları ve myk üyeleri yürüyüşe katıldı.

Emniyet yetkilileri, "Toplu Sözleşme" taleplerini açıklamak için Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'na yürümek isteyen Birleşik Kamu-İş üyelerine izin vermedi.  Yapılan görüşmeler sırasında sendika üyeleri oturma eylemi yaptı. Görüşmeden sonuç alınamaması ve üyelerin dağılmaması üzerine, polis ekipleri gruba kalkanlarla ve biber gazıyla müdahale etti.   Polis müdahalesinin ardından oturma eylemi yapan Birleşik Kamu-İş üyeleri gözaltındaki arkadaşları çıkana kadar uzun bir süre bekleyişe geçti. Grup Çalışma Bakanlığı’na doğru yürüyüşe geçerek arkadaşlarını bakanlık önünde bekleme kararı aldı.

Gözaltına alınanlarında da serbest bırakılmasıyla Konfederasyonumuz Birleşik Kamu-İş Genel Başkanı Hasan Kütük, bakanlık önünde bir açıklama yaptı.  Toplu sözleşme görüşmelerinden kamu emekçilere adına herhangi bir kazanım beklemediklerini vurgulayan Kütük, şöyle konuştu:

“Sözde, toplu sözleşme masası, ‘görüşmeler yapılsın ama sonunda hükümetin isteği olsun’ mantığıyla kurulmuştur. Masaya taraflar eşit koşullarda oturmamaktadır. O masada kamu çalışanlarını temsil edecek olan yandaş konfederasyonun, göbekten bağımlı olduğu hükümete karşı, en ufak direnç gösteremeyeceğini Türkiye kamuoyu önceki yıllardan iyi bilmektedir. Kaldı ki hükümeti temsilen masaya oturacak olan Çalışma Bakanı geçici bir hükümetin üyesi olduğu gibi milletvekili bile değildir. Bu bakımdan kamu heyeti başkanının atacağı imzaya yeni hükümetin uyup uymayacağı bile belli değildir.

Konfederasyonumuz Birleşik Kamu-İş, bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da kamu emekçilerinin haklı ve meşru taleplerinin en ön safında olmaya devam ederek, ‘hak verilmez alınır’ şiarının gereğini yapacaktır.

Daha önceki yıllarda da sürekli dile getirdiğimiz, Toplu Sözleşme ve Grev hakkımızın uygulamaya konulmasına, insanca yaşayacağımız ücretlerin verilmesine ve sosyal durumlarımızın iyileştirilmesine, çalışma koşullarının düzeltilmesine yönelik taleplerimizi görmezden gelenlere ve yine komik yüzdelik zammı 2 milyon kamu emekçisine dayatanlara, kamu emekçilerini yine yoksulluk sınırının altında yaşamaya mahkum edenlere karşı, alanlara çıkarak mücadele etmeye devam edeceğiz.” 

Basın açıklamasını okumak için tıklayın. 

Haberin Diğer Fotoğrafları
 
Fotoğraflar: egitimhaberci.com