İşte Pelin Öğretmen'den Bakanlığa, Eba TV önerileri:

Kısa zamanda güzel bir uygulamaya başladık. Öğrencilerimiz gibi bizim de ilgimiz uzaktan eğitimin üzerinde. Kısa zamanda büyük emek verildi, hepsinin ellerine sağlık. Geliştirmek için fikirlerimizi sunmak bizim bir yerde görevimiz. Umarım dikkate alınır.

1. Bir haftada işlediğimiz konular 10 dakika içinde bitti. Bunun yerine video içinde çocuğa düşünme için süre verilmesi, daha yavaş ilerlemesi. Dersler 15 dakika olabilir. 10 dakika içinde üç-dört kazanım verildi. Bu bana göre çok hızlıydı. İlkokul için azar azar kazanım-çok tekrar-sarmal ilerleme genel anlayıştır.

2. Bir anket uygulaması (aplikasyon) olabilir. Ders içinde sorulan soruya çocuk cevap verir, anında bildirim alır. Bu da interaktif bir ders ortamı sağlar. Bahsettiğim uygulama "Hadi" bilgi yarışması gibi bir şey. Yanıtlar önceden yüklenmiş olur. Yanlış cevap verilince çözüm çıkar.

3. Ders aralarındaki çizgi filmler bence motivasyonu düşürüyor. Çocuklar ilgiyle uzaktan okula başladılar, hazırlık yaptılar. Bir ders kanalı, çizgi film kanalından farklı olmalı. Mesela aralarda basit zekâ soruları olabilir. Peşinden cevap yayınlanır. Farklı çocuk oyunları oynanışı yayınlanabilir. Origami verilir. Kağıtla kartla hazırlayıp oynayabilecekleri oyunlar tarif edilebilir. Bilmeceler yayınlanabilir.

4. Ders sonunda o dersle ilgili sorular ekranda bir süre kalabilir. Biz çocuklarımıza bu soruları ödev verip kontrol edebiliriz. Başka bir yerde (belki aplikasyon içinde belki EBA'da) bu sorular yayınlanır, veli dilerse indirebilir, çözdürebilir.

5. Sadece kazanım anlatma olmamalı. Soru çözme videosu da olmalı. Örneğin bugün bölme anlatıldıysa iki ders de sadece soru çözme videosu olmalı. Ben normalde bölmeyi bir hafta anlatır üstüne iki hafta soru çözerim.

6. Hatalar vardı, ben değerli hocalarımızın heyecanına ve çok kısa sürede hazırlanıp kontrol edilememesine veriyorum. Video çekiminin nasıl zor olduğunu hepimiz biliyoruz. Ancak ulusal olduğu için hatasız bir yayın bekliyorum.

7. Özellikle sınava hazırlanan öğrencilerin takip ettiği çok güzel YouTube kanalları var. Bu kanallara telif verilerek ders anlatımları televizyonda yayınlanabilir. Herkesin internet imkanı olmadığını biliyoruz. (Tonguç akademi vb.)

8. İşitme engelli çocuklarımız için sağ altta işaret dili eklenebilir.