Mlli Eğitim Bakanlığı Alan değişikliği iş ve işlemleri için 2022 yılı için Aralık ayına gelmek üzere iken henüz duyuru yayınlamamıştır. Öğretmenler, yönetmelikte hakları olan alan değişikliğini istemektedirler.

Öğretmenin niteliğinden bahsederken , öğretmenin kendini geliştirmesini isteyen MEB’in bir yandan öğretmenlerin gelişimi için destek vermesi, diğer yandan ikinci bir lisans öğrenimini başarıyla tamamalayan öğretmenlere normları açarken duyarsız kalması öğretmenlerin kendilerini geliştirmesinin önünde elzem bir durumdur.

Geçtiğimiz yıl yapılan KİK raporunda gündeme alınan, 20. Şura kararlarına taşınan bu durumun artık “rutin bir takvime dönmesi elzemdir”. Her sene bu arafta bırakılmak kendini geliştirmiş öğretmenlerimizi üzmektedir. İhtiyaç olmasına rağmen bir avuç öğretmen öğretmen norm verilmemesinden dolayı mağdur edilmektedir. Bu da okul ortamında öğrencileri etkilemektedir.

İstenilen alana geçilmesi durumunda mutlu öğretmen , mutlu öğrenci durumu gerçekleşecektir. Öğretmenlerin tek istediği MEB Atama ve Yer değiştirme Yönetmenliğinin alan değişikliğine bağlı yer değiştirmeler başlıklı  bölümünün 60. Maddesinin hayata geçirilmesidir.

Alan değişikliği bekleyen öğretmenler kimsenin hakkını yememekte ; var olan , olması gereken haklarını istemektedirler. Mevcut tüm boş normların il mem’ler tarafından açılması gerekmektedir. Bu sürüncemelerin bir önce olumlu yönde sonuçlanması öğretmenlerimizin MEB’e olan inancını daha da perçinleyecektir.

Diplomaya Dayalı Alan Değişikliği Öğretmen Platformu