Bizler genç ve başarılı, ülkemize kaliteli egitimle yatırım yapmak icin atama bekleyen öğretmenleriz.  Eğitimde kaliteyi artırmak ve daha güçlü bir Türkiye inşa etmek için KPSS’de yüksek puanlar almış öğretmenler olarak öğrencilerimize kavuşacağımız günü iple çekiyoruz.

Ülkemizde okula oldugu gibi öğretmene  olan ihtiyaç da çok ciddi bir sayıdadır. Bu sayı 2019 Sayıştay raporlarına göre 138 bin iken MEB’in paylaştığı bilgilere göre 108.000’dir. Bu yüksek ihtiyaçlara karşın çok düşük atamalar verilmekte ve mesleği öğretmenlik dahi olmayan ücretli çalışanlarla ihtiyaç kapatılmaya çalışmaktadır. Diger mesleklere saygi duymakla birlikte bizler meslege emek ve gönül vermis gerçek öğretmenler olarak mesleğimizi yapmak istiyoruz.

2023 vizyonunda da yer alan fırsat eşitliği ilkesine dayanarak yaptığınız yenilikleri, eğitime katmış olduğunuz desteği minnetle izlerken, bizler de bunca emeğin bir parçası olmak icin can atıyoruz.

Öğretmenler olarak talebimiz: Bu kadar çalışmaya yakışacak,  sizlerin egitime verdiğiniz onemi bilerek öğretmen açığının öğrencileri ve atama bekleyen öğretmenleri mağdur etmemesi adına 2021 KPSS puanlarımızla 50 bin atama yapılmasını talep ediyoruz.

Saygılarımızla...

(Atama Bekleyen Öğretmenler)