Nöbetçi öğretmen veliyi aramak zorunda mıdır? Okulda  yaşanan problemler (kaza, düşme, bayılma) vs gibi durumlarda, veli bilgilendirilmesi kim tarafından yapılır? Öğrencinin başına gelen kaza nedeniyle, veliyi nöbetçi öğretmen mi, yoksa sınıf öğretmeni aramalıdır? Ders içi ya da teneffüste yaşanan öğrencinin düşmesi, hastalanması v.b. gibi bir olayı önce okul idaresine, sonra idare aracılığı ile veliyi bilgilendirmemi yapılıyor?


Öğrenci dersinizde  bayıldı diyelim, idareyi bilgilendirip ambulansı arayabilirsiniz. Ambulans geldiğinde ya velisi refakat eder ya da nöbetçi idareci, ya da boştaki nöbetçi Öğretmen. Siz diğer öğrencileri bırakıp bir yere gidemezsiniz. 


Okul bahçesinde nöbetinizde düşerse nöbetçi idareciyi bilgilendirip ambulansı arayabilirsiniz. Veliyi o bilgilendirir. Nöbet mahallini terk edemezsiniz. Ya siz gidersiniz, bu durumda nöbetçi amir yerine nöbetçi öğretmen görevlendirmeli, ya da nöbetçi idareci.  İdareci giderse iyi olur. Veliyi o tanıdığı için iletişim sağlıklı olur. Doktor çocuk polisine de haber veriyor. Nöbet yerinde olan olayı nöbet defterine saatiyle yazınız. Hukuki bir durumda kamera görüntüleri ve nöbet defteri belgedir. (ogretmensitemiz.com)