MEB özür grubundan yer değiştiremeyen öğretmenlerin atamasını yaptı

4 bin 900 öğretmenin özür grubu yer değiştirme işlemleri gerçekleşti. Ağustos 2017 dönemi özür grubu yer değiştirme işlemlerinde ataması çıkmayan 4900 öğretmenin bugün ataması yapıldı. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada mazerete bağlı özür grubundan yer değiştiremeyen öğretmenlerin atamalarının yapıldığı açıklandı.

4900 ÖĞRETMENİN ATAMASI YAPILDI

30 Ağustos 2017 tarihinde yapılan basın açıklamasında özür grubundan iller arası yer değiştiremeyen öğretmenlerin durumlarının 5 Eylül 2017 tarihinde yeniden değerlendirileceği belirtilmişti. 5.09.2017 tarihinde saat 15:30 gibi 4900 öğretmenin özür grubu ataması gerçekleşti.

Özür grubu atama sonuçları atama sonuç ekranına yansıtılmadı. Milli Eğitim Bakanlığından 5 Eylül 2017 özür grubu atama sonuçlarını atama modülüne yansıttı. Eylül Mazerete Bağlı Ek Atama Sonuçları öğrenmek için TIKLAYINIZ

MEB, BAZI ÖĞRETMENLERİ İL VE İLÇE EMRİNE VERDİ

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından gerçekleştirilen 5 Eylül 2017 özür grubu ek atama sonucu öğretmenler il emrine ve ilçe emrine verildiler. Tercihlerine atanan öğretmenler olduğu gibi, kontenjan ve puan yetersizliğinden yerleşemeyen öğretmenler il/ilçe emrine atandılar
 
2017 yılı Ağustos dönemi özür grubu atama sonucu ile ataması yapılmayan öğretmenlere Milli Eğitim Bakanlığı yeni bir değerlendirme gerçekleştirdi. İller arası özür grubundan ataması olmayan öğretmenlerin mağdur olmaması adına 5 Eylül tarihinde bir değerlendirme yapılacağını 30 Ağustos tarihinde açıklayan MEB, bugün bu değerlendirmeyi yaptı ve atanamayan yüzlerce öğretmen il emri ve ilçe emrine verildi. MEB, İnsan Kaynakları Genel Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada Eylül Mazerete Bağlı Ek Atama Sonuç Ekranı aktif edildi. Özür grubundan il dışı yer değiştirmesi gerçekleşmeyen 4900 öğretmen 5 Eylül 2017 salı günü atandı. Yapılan özür grubu atamaları arasında gitmek istediği il/ilçeden bir okula atanan öğretmen de oldu, norm sıkıntısı ve hizmet puanı yetersizliğinden dolayı il emrine veya ilçe emrine verilen de oldu.