İnsan Kaynakları Genel Müdürü Hamza Aydoğdu'nun öğretmen atamaları üzerine yaptığı açıklamalardan satırbaşları,

Bugün eğitim-öğretim dengesine baktığımız zaman, zaman durumuna baktığımız zaman, okulların açılacağı bu süreçte 15 günlük bir süre varken 2. bir iller arasını yapmak bize doğru gelmiyor. Onun için bu süreçte 2. bir iller arasının olacağını düşünmüyorum. ve il içi ataması olmayacak. 2. bir il içi atama yapılmayacak. İl içi uzak mesafedeki arkadaşlarımız için çalışma yapıyoruz.

 

Sosyal Bilgiler ve Coğrafya alanlarıyla ilgili mahkeme süreci devam ettiği için 1321 öğretmenin atamasını yapmadık. Mahkeme kararından sonra atamalarını yapacağız.

116 kişilik öğretmen kontenjanı boş kaldı.105 branşta atama yaptık.

Atanamayan öğretmenlerden randevu isteyen bütün adaylarla görüştük, dertlerini dinledik. Ama bize verilen kadro 37 bindi bunun dışında atama yapamıyoruz.

Eş özrü atamalarında bir sıkıntı yok. Eş özrü atamalarında biz, %100 eşleri getirdik. İller arasından eş özründe müracaat edipte eş özrünü gerçekleştirmediğimiz herhangi bir adayımız yoktur.

415 bin aday dışarıda atamayı bekliyor, ihtiyacımız ise 120 bin öğretmendir. Hiçbir dönemde öğretmenlerin istek ve talepleri bu dönemki kadar karşılanmadı.

Bu yıl içerisinde başka bir atama olup olmayacağını bilemiyorum bu hükümetin vereceği bir karara bağlı... Genellikle son 3 yılda olan bizim atama prosedürünü söyleyeyim, arkadaşlar buradan bir mesaj alabilirler. Ağustos'ta yapılıyor, sonra da Ocak ayında yapılıyor. İki atama yapılıyor yani.

İhtiyacımız olduğu sürece ücretli öğretmenlik devam edecektir.

En çok ihtiyaç duyduğumuz branşlar; İngilizce, Sınıf Öğretmenliği, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi, Rehberlik, İlköğretim Matematik Öğretmenliği, Beden Eğitimi öğretmenliği, Türkçe Öğretmenliği,Okul Öncesi, Fen ve Teknoloji.

37 bin öğretmen arkadaşımıza başarılar diliyorum.