Milli Eğitim Bakanlığının müfredata ekleyeceği kodlama derslerinin okullarda kaç saat olacağı konusunda tüyolar ortaya çıkmaya başladı... Fikri Işık'ın açıklamalarından sonra ilkokuldan liseye müfredata eklenecek kodlama derslerinin kaç saat olacağı belli oluyor. Günümüzde kodlama dersini en az bir matematik, bir fizik dersi kadar önemli diyen Fikri Işık MEB'e resmi teklif götürdüklerini söylemişti. Kodlama derslerinin ise şuan okullarda en az 4 saat olacağı konuşuluyor...

Üniversitelerde Haftada 4 Saat

Üniversitelerde Matematik, Türkçe gibi dersler 2 saat verilirken kodlama ile ilgili dersler 4 saat veriliyor. Algoritma, programlama, web programcılığı gibi çeşitli isimlerle müfredata yerleşen derslerin haftalık en az 4 saat lisans programlarında yer aldığı bu becerilerin yine okullarda kazandırılması için bir matematik dersi gibi en az 4 saat ayrılması gerektiği söyleniyor.

İlkokullarda 2 Saat, Ortaokul ve Liselerde 4 saat Olmalı

Alanın uzmanları kodlama ile ilgili derslerin ilkokullarda en az 2 saat, ortaokul ve liselerde en az 4 saat olması gerektiğini vurguluyorlar. Çocukların bu çağda temel becerileri kazanabileceği, proje geliştirebileceği tek dersin Bilişim Teknolojileri dersi olduğuna dikkat çeken öğretmenler; yetişkin insanlar üniversitede lisans eğitimlerinde en az 4 saat bu dersi alıyorlarsa, ortaokul çağındaki çocuk herhalde bu dersi 2 saat almamalı bu ders 4 saat olmalı yorumunda bulunuyorlar.