Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ankara Valiliği Eğitim Tesisleri Toplu Açılış Töreni'ne katıldı. Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi'nde düzenlenen Ankara Valiliği Eğitim Tesisleri Toplu Açılış Töreni'nde yaptığı konuşmada kadro tahsislerinde de en büyük payı eğitim-öğretime ayırdıklarını anlatan Cumhurbaşkanı Erdoğan, şunları kaydetti: "2002 yılından bugüne kadar toplam 693 bin öğretmenimizin atamasını gerçekleştirdik. Bu vesileyle öğretmen adaylarımızla bir müjdeyi paylaşmak istiyorum. Önümüzdeki aylarda 20 bin öğretmenimizin daha atamasını yapacağız. Bu öğretmenlerimizin de katılımıyla yolumuza çok daha güçlü bir şekilde devam edeceğiz. Yeni yapacağımız 20 bin öğretmen atamasının şimdiden eğitim öğretim camiamıza, milletimize ve öğrencilerimize hayırlı olmasını diliyorum."

 

ATAMA BEKLEYEN ÖĞRETMENLER MÜJDE OLARAK GÖRMEDİ

Atama bekleyen öğretmenler sosyal medya üzerinden 20 bin öğretmen ataması açıklamasına tepkilerini #Kaybeden60binolmayacak başlığı altında gösteriyorlar. 470 bin mesajla gündemde ilk sıralardaki yerini koruyor.

İşte o paylaşımlardan bazıları:

Berfin DEMİR @berfdemir7
Allah kitap aşkına sen 20 bini duyduğunda hiç mi demedin ben bu insanlara 40 binden bahsettim, çabalıyorum sizin için dedim, aslan payını eğitim alacak dedim !!! Hani gençlerin heyecanını, umutlarını anlıyordun ? NERDESİN HAYAL KIRIKLIĞI BAKANI @ziyaselcuk
 #Kaybeden60binolmayacak

canım kendim @Necla_0909
83.5 puanımla 20 binde  atanamamak bana dert olur da size ne olur gerisini siz düşünün .
#Kaybeden60binolmayacak

Hüseyin Berken Binay @freudyann
Eğitim fakültesi mezunu biri olarak gençlere vereceğim ilk öneri: Kesinlikle eğitim fakültesinden bir bölüm tercih etmeyin! Tüm ömrünüzü eğitime harcayacağınız yetmeyeceği gibi çok çok büyük kısmınız atanamayacak! O kadar stresörlerle dolu bir süreç ki..
 #Kaybeden60binolmayacak

deno @deniz88834871
Annem bugun keşke okumasıydın dedi bir anne evladına bunu der mi ya. Dedirttiniz.
Gel de şimdi bu lafın ağırlığı ile yaşa yaşayabilirsen.
#Kaybeden60binolmayacak

Yusuf @YusufClk_02
Bina yapınca eğitim büyümüyor, asıl önemli olan o binanın içini doldurmaktır.
Binalar boş ama bina yapılmaya devam ediyor.3 kuruşa çalıştırdığınız ucretli öğretmenler var. Bizim de hayallerimiz vardı. Be  geçen yıl kadar bu sene çalışamam 13 ay çalıştım.
#Kaybeden60binolmayacak

Ferdi Yalçın @ferdiylcn33
Keşke çabaların 20 bin için olduğunu söyleseydiniz. Zaten hiç açıklama yapmamanızdan böyle olacağı belliymiş. Bilememişiz... Nereden baksan hatalar bütünü bir atama açıklaması olduğu aşikardır. Yıprattığınız hayatlara dönün de bir bakın...
#Kaybeden60binolmayacak