Aydın Denge'den Arif YILMAZOĞLU'nun haberine göre; 2 yıl önce geçici görevlendirme ile Azizabat İlkokulunda çalışmaya başlayan İlke Erener, okulun fiziki düzenlemeleri için kendisi, yakın çevresi, hayırseverler ve Kuyucak Belediyesi'nin desteğiyle okulun çatısı, tabanı ve pencerelerde yaptırdığı tadilatlar ile okul binası dışında bulunan tuvaletlerin bina içinde bir bölüme alınması ve okulun iç-dış cephesinin tamirat ve boyanması ile işe başladı. Sonra çağ nüfusu çocukların ailelerine tek tek ulaşarak 36-68 ay arası öğrencileri tespit etti ve okula bir anasınıfı hazırlayarak açılmasını sağladı.

Daha sonra kadrosu ile Azizabat İlkokuluna atanan İlke öğretmen aradan geçen 2 yıllık süreçte öğrenci devamsızlıklarını sıfıra indirdi, göreve başladığında 7 olan öğrenci sayısını bugün dört sınıfın bir arada okuduğu ilkokul kısmında 17'ye çıkardı. Klasik sınıf düzeninden çok daha farklı bir düzende eğitimine devam eden öğretmenimiz öğrenciyi merkeze alan yaparak yaşayarak öğrenmeye dayalı eğitim yöntem ve tekniklerini uygulamaya koydu.

DEV KADRO TAMAMLANDI
Eylül 2019'da Okul Öncesi Öğretmeni Pervin Göksu Aslan'ın da Azizabat'a atanmasıyla iki kişilik dev kadro tamamlandı. Pervin öğretmen, kendi materyallerini temin ederek Bakanlık müfredatına entegre ettiği ve 4 yıldır uyguladığı Montessori eğitimini okulumuz anasınıfına taşıdı.

EKİP RUHU
Ekip ruhu ile birleşen öğretmenler birleştirilmiş sınıflı okulumuzu geliştirmeye devam ediyorlar. Kullanılmayan iki dersliği daha eğitim öğretime kazandırarak 2023 eğitim vizyonu kapsamında tasarım beceri atölyesi olarak Akıl ve Zeka Oyunları sınıfını açan öğretmenlerimiz bu sınıfta aynı zamanda drama ve ritim çalışmaları ile de öğretimde farkındalık oluşturuyorlar. Okulda çocukların da kullanımına açık bir mutfak tasarlayıp, çocuklarla perma-kültür bahçe çalışmaları, sebzelerin dikimi, bakımı ve hasadı konusunda öğrencilerle birlikte atölye çalışmaları yürütüyorlar. Soba ile ısınan okulumuzda çocukların ev sıcaklığında eğitim alabilmesi için ısı kaybına neden olan tüm alanları pvc doğrama ile kapatarak, ara koridoru korumaya alıp tatami minder ile kapladılar ve çocukların iç ayakkabıları ile temiz, sıcak huzurlu bir ortamda eğitim almalarını sağladılar. Çocukların yüzündeki gülümsemeyi sürdürmek isteyen öğretmenler okul içinde giyecekleri iç ayakkabılar ile okul dışında kışlık botlarını da yine hayırsever kurum ve kuruluşlardan temin ederek öğrencilere hediye etti.

KLASİK SINIF OLMASINI İSTEMEDİ
Okulun ilkokul kısmında Sınıf Öğretmeni olan İlke Erener çalışmalarını anlatırken; okulun fiziksel düzenlemesi yapılıp öğrencilerin daha erken yaşta eğitim ve öğretime dahil olmasına vesile olduktan sonra sınıfımın klasik sınıflar gibi olmasını istemediğini, bunun için kendi bütçemle ve yakın akraba-arkadaşlarımın yardımıyla sınıf demirbaşlarını temin ettiğini, sınıfını işbirlikçi öğrenmeye, akran öğretimine ve proje tabanlı öğrenmeye dayalı, birleştirilmiş sınıfa uyumlu bir şekilde düzenlediğini, buna göre çocuğun ilgi alanlarını desteklediğini, ortaklaşa yapılan keşiflere fırsat tanıdığını, öğrencilerde özgüven, hayal gücü, entelektüel bağımsızlık ve kendine yetme gibi becerilerin gelişmesine imkan verdiğini, çocuğu yaşadığı toplumdaki kültürünü ve doğal hayattaki rolünü anlamasına teşvik eden montessori uygulamasını sınıfına uygulamak için materyallerini yavaş yavaş temin etmeye başladığını, materyal eksikliklerinin tamamlanması ve sürecin uygulanması kısmında bilgi eksikliklerini Pervin öğretmenin desteğiyle gidermeye çalıştığını söyledi.

VELİLERİN BAKIŞ AÇISI DEĞİŞTİ
Aynı zamanda okulun şu anki duruma gelmesinde en büyük emek sahibi olan İlke öğretme, kendilerine has bir okul kültürünün oluştuğunu, 2 yıl öncesine göre bugün velilerin okula bakış açılarının tamamen değiştiğini, uyumlu ve birbirini tamamlayan bir ekip olduklarını, ekip olarak daha yapmak istedikleri bir çok şeyin olduğunu ve onları gerçekleştirmek için sadece zamana ihtiyacı olduklarını, en büyük dileklerinin çocukların yüreğine dokunmaya devam edeceği nice yılları görmek olduğunu belirtti.

MONTESSORİ EĞİTİMİ
Ekibe Eylül ayında dahil olan ve kendi temin ettiği materyaller ile Montessori eğitimini okul öncesi kazanımlarına entegre eden Okul Öncesi Öğretmeni Pervin Göksu Aslan ise, sınıfında 8 bitki 8 hayvan projesi, blue boot ile kodlama eğitimi, zeka oyunlarının harmanlandığı Montessori eğitimini uyguladığını, bu programın çocukların kendi kendine yetebilen, bağımsız bir insan olmasına yardım ederken aynı zamanda uysal bir davranış biçimi geliştirmesine ve iç huzura kavuşmasına yardım ettiğini, çocuklarda çevreyi tanımak, farklılıkları ayırt etmek, nesneleri bütünleştirmek, soyutlaştırmak, eşleştirmek, gruplamak ve aynı özelliklerde seriler yapma konusunda destek olduğunu, duyu geliştirici materyaller ile zihnin temel fonksiyonları uyarılan çocukların deneyim kazanarak öğrendiğini, küçük motor ve el becerileri, algılama yetenekleri geliştiğini, soyutlaştırmayı, ölçmeyi, kıyaslamayı, mantıklı düşünmeyi öğrendiklerini söyledi.

"BİR İZ BIRAK TEMİZ OLSUN"
Akran eğitiminin en üst düzeyde uygulandığı okulumuzda tüm bu çalışmalara ek olarak "Kültürel Kodlarım", "Bir İZ Bırak TemİZ Olsun" ve "Geleneksel Çocuk Oyunları" isimli e -twinning projeleri de yürütülmektedir. Sosyal medyada okulu yakından takip eden İl Millî Eğitim Müdürü Seyfullah Okumuş, geçtiğimiz günlerde Kuyucak Azizabat İlkokulu'nu ziyaret etti, öğrencilerle bir araya geldi ve yapılan çalışmalarla ilgili öğretmenlerimizden bilgi alarak; şahsen ve İl Millî Eğitim Müdürlüğü olarak çalışmaların yakından takip edildiğini, sadece bu okulumuz için değil çalışmalarını bu şekilde yürüten tüm öğretmenlerimize her türlü desteğin verildiğini ve verilmeye devam edeceğini, İlke ve Pervin öğretmenlerin şahsında tüm öğretmenlere teşekkür ettiğini belirtti.

(aydindenge.com.tr)