Yıllardır atama bekleyen öğretmenler, İzmir ve Van’da eş zamanlı “Doğudan Batıya 100 Bin Öğretmen” eyleminde taleplerini dile getirdi ve “100. Yılda 100 bin adil atama” diyerek hükümete seslendi.

100 bin atama talebimizi doğudan batıya yankılatıyoruz!

Atanamayan öğretmenler adına, Platform Sözcüsü Tuğba Töz şu basın açıklamasını okudu:

“Adil dağılımlı 100 bin atama talebimizi bugün İzmir Gündoğdu Meydanı’nda ve Van Kent Meydanı’nda eş zamanlı olarak sesimizi yükselttiğimiz adil 100 bin atama talebimizi doğudan batıya yankılatıyoruz! 2022 yılında elimizde olmayan koşullar sebebiyle KPSS iptal edildi ve 5 oturum sınava girdik.

Aylarca yaşadığımız stres, ertelenen hayatlarımız, umutlarımız ve öğrencilerimize kavuşma arzumuz göz önünde bulundurulduğunda adil dağılımlı öğretmen atamasının ivedilikle yapılmasını talep ediyoruz. Bizler; çalışan, çalışkan ve üreten yeni nesiller yetiştirmeye hazırız. 21 Ekim’de sınav sonuçlarının açıklanmasıyla birlikte başlayan mücadelemizin tek bir amacı, sınıflarımıza ve öğrencilerimize kavuşmak!

Bizim yerimiz ne sosyal medyadır ne de meydanlar. Bütçeden ayrılan aslan payının cumhuriyetimizin 100. yılında adil dağılımlı en az 100 bin öğretmen ataması ile taçlandırılmasını talep ediyoruz

2022 yılı itibariyle atama bekleyen öğretmen sayısının 416 bin 615 olduğu ve 2023 yılı itibariyle 250 bin öğretmen açığı tespit edildiği halde Milli Eğitim Bakanlığı alanında uzman, liyakat sahibi öğretmenleri atamak yerine okullarda ücretli öğretmen adı altında çocuklarımızı farklı meslek dallarında uzman kişilere emanet etmektedir.

Hem öğrencilerin hem öğretmenlerin mağdur edildiği bu sistemin bir an önce kaldırılması, ücretli öğretmenlerin yerine alanında uzman öğretmenlerin atamasının yapılması gerekmektedir. Eğitim fakültelerinin ilgili bölümünden mezun olmuş, genel öğretmenlik alan bilgisinde gerekli puanları almış öğretmenlerin bir de mülakat ile değerlendirilmesinin hiçbir objektifliği bulunmamaktadır.

Mülakat süreci biz öğretmenlere zaman kaybı ve stres yaşatmaktadır. Bu durumdan kaynaklanan mağduriyetlerin yaşanmaması adına mülakat uygulamasının kaldırılarak her öğretmenimizin eğitim-öğretim süreci içerisinde çok yönlü şekilde değerlendirilmesini talep ediyoruz."