Beherglas, laboratuvar da deney yapmak için çokça kullanılan bir sarf malzemedir. Her bir laboratuvar da bulunması gereken bir gereçtir. Sıvı olan ürünleri saklamak , ısıtmak ve karışım yapabilmek için kullanılır. Hem cam malzeme hem de plastik malzemeden üretilmektedir. Genel olarak cam hali daha kullanışlıdır. Plastik malzeme kullanım ömrü daha kısa olmaktadır. Porselen malzemeden de üretilmekte ancak kullanımı çok yaygın değildir. Beherglas üzerinde bulunan ölçüler sayesinde istenilen miktar doğru ve kolay şekilde elde edilmektedir. Görünüşü silindir ve üzeri açık bir malzemedir. Bardağa benzemektedir. Sadece kenar kısmında ağız yeri vardır. Sıvı ürünlerin kolay şekilde dökülmesini sağlar. Farklı ölçülerde ürünlerdir. 50-100-250-400-500-600-800-1000 ml olarak Edulab da mevcuttur. Sıcağa ve soğuğa dayanıklı şekilde üretilmektedir. Beherglaslar genellikle malzemeyi ısıtmak için kullanılmaktadır. Onun dışında ısı gerektirmeyen hassasiyet gerekmediği zamanlarda içerisinde malzemeyi tutmak ve karıştırmak için kullanılmaktadır.

Balon joje, ağız kısmı ince uzun, alt kısmı balon gibi şişkin tabanı dümdüz bir görünüşe sahiptir. Laboratuvar da deney yaparken kullanılan önemli bir ekipman parçasıdır. 5 ml - 5000 ml kadar boyutları vardır. Balon jojenin asıl kullanımı çözelti hazırlamaktır. Kimya deneylerinde kullanılan bu ürün, titrasyon işlemini de yapmaktadır. Bunun dışında malzemeleri de içinde muhafaza eder. Hem cam hem plastik malzemeden üretilmektedir. Ham maddesi cam olan ürün de çözelti hazırlarken cam olduğundan tepkime girme imkanı bulunmamaktadır. Aslında yuvarlak olarak bilinen balon joje düz olarak da vardır. Düz şekilde olan balon joje de çözelti hazırlanır ve muhafaza etmek için kullanılır. Şilifinin olması sayesinde de içerisinde saklanabilir. Tek ağızlı, iki ağızlı ve üç ağızlı olarak da farklı çeşitleri vardır.

Erlenmayer, kimya deneylerinde kullanılmak için laboratuvarda bulunması gereken ekipmanlardandır. Ürünleri ayrı kaplara aktarmak için erlenmayer kullanılır. Üzerinde bulunan ölçü miktarları ise işlemleri kolaylaştıracaktır. Sıvı ölçümü ve içinde bulunan ürünü ısıtmak için kullanılır. Cam ve plastik malzemelerden üretilmektedir. Cam malzeme olması kullanımı konusunda daha sağlıklı olacaktır. Ancak plastik erlenmayer ile de işlemlerinizi gerçekleştirebilirsiniz. Erlenmayerin görünüşü ise alt taban kısmı düz ve koni biçimlidir.