İl içi ve iller arasında aile birliği, sağlık, can güvenliği mazeretleri ya da engellilik durumu ile diğer sebeplere bağlı yer değişiklikleri, Milli Eğitim Bakanlığı Öğretmen Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliği ile Devlet Memurların Yer Değiştirme Suretiyle Atanmalarına Dair Yönetmelik hükümleri doğrultusunda yapılacaktır.

- Başvurular ekteki takvim doğrultusunda "Başvuruların Kabul Edilmesi ve Onay Süreci" ile "Tercihlerin Yapılması ve Onay Süreci" olmak üzere iki aşamalı olacaktır. Birinci aşamada başvuru yapmayanlar ikinci aşamada tercih başvurusunda bulunamayacaktır.

- Hizmet puanının hesabında yer değiştirme başvurusu son günü, hizmet süresinin hesabında 28 Şubat 2021 yılı esas alınacaktır.

- Sağlık durumu ya da can güvenliği mazereti ile engellilik durumuna veya diğer nedenlere bağlı olarak yer değiştirme başvurusunda bulunan ve başvurusu uygun görülen öğretmenlerin talebi durumunda öğretmen olan eşleride yer değiştirme başvurusunda bulunabilecektir.

- Başvurular, "mebbis.meb.gov.tr" ya da "personel.meb.gov.tr" yapılacak

- Mazeret Durumuna Bağlı Yer Değiştirme Başvuru Formu doldurularak yapılacak ve belgeler eğitim kurumu müdürlüğüne teslim edilecektir.

 

E. YER DEĞİŞTİRME TAKVİMİ

Başvuruların Kabul Edilmesi ve Onay Süreci

  • Başlangıç: 4 Ocak 2021
  • Bitiş : 8 Ocak 2021 (Saat 17.00)

İkinci Aşama

Tercihlerin Yapılması ve Onay Süreci

  • Başlangıç: 18 Ocak 2021
  • Bitiş : 22 Ocak 2021 (Saat 17.00)

Atamalar

  • 26 Ocak 2021

Tebligat ve İlişik Kesme İşlemleri

  • 26 Ocak 2021 Tarihinden İtibaren

DUYURUNUN TAMAMI İÇİN TIKLAYINIZ