Sevgili Velilerim, tatil ödevi soranlarınız oldu. İşte benim sizlere ve çocuklarımıza ödevim;

Çocuğunuzla,

* Kek, kurabiye veya poğaça yapın. Yaparken kattığınız malzemeler ve işlevleri hakkında konuşun. Kabartma tozunun, mayanın, ısının işlevlerini tartışın.

* Pazara veya manava gidin. Kış mevsimi sebze ve meyvelerini gösterin. Turfanda kavramını ve mevsiminde tüketmenin faydalarını konuşun.

* Ailecek bir doğa belgeseli izleyin. Dünya’nın sadece bize ait olmadığını, üzerinde yaşayan diğer tüm canlılarla bir arada yaşamanın önemini tartışın. Doğa ile savaşmanın kaybedeninin yine biz olacağımızı örnekleyin.

* Evdeki bir bitkinin bakımını beraber yapın. 1 Aylık bakımının sorumluluğunu ona verin. Bitkilerin de insanlar gibi farklı ihtiyaçları olduğunu belirtin.

* Bir parka veya ağaçlık bir alana gidin. Bildiğiniz ağaçların adlarını söyleyin. Bilmediklerinizi internetten araştırın. Kışın yaprak dökenleri ve dökmeyenleri keşfetmesini sağlayın.

* Havanın açık olduğu bir akşam ayın evresini gözlemleyin. 1 Hafta sonra hangi evrede olacağını tahmin edin. 1 Hafta sonra tekrar gözlemleyin.

* Yazdan yaptığınız konserve gibi bir gıdayı beraber gözden geçirin. Faydalarını tartışın.

* Beraber bir öğün planlayın. Sağlıklı bir öğünde bulunması gerekenleri konuşun.

* Aynı kitabı okuyun. Daha sonra kitap hakkında konuşun, birbirinize sorular sorun.

* Beraber EBA’ya girin dersler bölümünde sizin de ilginizi çekecek bir konu bulup izleyin, hakkında konuşun.

* İlk Astronotumuz Alper Gezeravcı'nın uzayda neler yaptığını internetten gün gün takip edin!

Fen Bilimleri dersi hayatın dışında dört duvar arasında kalacak bir ders değildir. Konularımızı bilmeseniz de hayat tecrübeniz ile konularımızın ne kadar içinde olduğunuzu fark edeceksiniz. Sonuçlarını kızlarımızdan ve duymak için okulun ilk dersini iple çekiyorum. İyi Tatiller…