Hemen hemen her öğrenci arkadaşımızın sorduğu bu sorunun cevabını sizler için derledik. Sözü çok fazla uzatmadan dilerseniz YKS sınavında başarılı olmak için neler yapmalıyız sorusunun cevabını alt başlıklar halinde inceleyelim.

Doğru Kaynak Seçimi

Sınava hazırlanmaya başlamadan TYT ve AYT testleri için konuları çalışacağımız kaynakları doğru seçmemiz oldukça önemlidir. Kaynak seçiminin iyi olması için derin bir araştırma yapıp en doğru kaynakları almamız sınava hazırlanma sürecinde bizlere fazlasıyla yardımcı olacaktır. Aynı zamanda birden çok kaynaktan sınava hazırlanırsanız eğer ileriki dönemlerden çok fazla faydasını görürsünüz.

 

Çalışmaya Erken Başlayın

YKS sınavı için edindiğimiz kaynaklar sonucunda artık çalışmaya başlayabiliriz. Sınava hazırlanmak için mümkün olduğunca erken başlayın böylece rakiplerinizden daha önce konuları bitirebilir ve onlardan çok daha fazla soru çeşidi çözmeye zaman bulabilirsiniz.

 

Asla Pes Etmeyin

Sınava hazırlanma sürecinde sıkıldığınız anlar, anlamadığınız bir konu yada çözemediğiniz bir soru olduğunda asla pes etmeyin. Kendinizi çalışmaya zorunluymuş gibi hissetmeyin yaptığınız işi severek yaparsanız eğer sıkılma durumunuzu hemen hemen yaşamasınız. Çözemediğiniz yada anlamadığınız konular olduğunda onun çözümünü mutlaka bulmaya çalışın ardından benzer sorulardan bol bol çözün.

 

Bol Bol Soru Çözün

Her konudan sonra bol bol soru çözmemiz sınava hazırlanma sürecinde kesinlikle yapmamız gerekenler arasındadır. Ünite bitiğinde yine o ünite ile ilgili de soru çözmek gerekir. Son olarak konular tamamen bittiğinde yine çok fazla soru çözmemiz gerekir. Aynı zamanda TYT deneme çöz bağlantısına tıklayarak online test çözebilirsiniz. Yine aynı şekilde AYT deneme çöz bağlantısına da tıklayarak online AYT testi çözebilirsiniz. Yani kısaca çok fazla soru çözmemiz sınavda bizim başarılı olmamıza oldukça yardımcı olacaktır.

 

Deneme Sınavlarına Girin

Sınav ortamında deneme yapan kurumların sınavlarına girin. Böylece sınav ortamına çok daha önceden alışmış olursunuz ve sınav günü daha rahat bir şekilde soruları çözebilirsiniz.