Bu etkinliklerle çocuklarda bilimsel altyapı oluşturuluyor. Başka bir deyişle çocuklar oyun yoluyla matematik ve fen öğreniyorlar. Kitap ABD'nin ardından Avrupa'daki birçok anaokulunda da müfredata girdi. SABAH'a konuşan Öztürk ''Çocuklarda bilimsel altyapı 0-6 yaş arasında geliştiğini biliyoruz. Bütün dünya çocuklarına karakteri Türk bir öğretmen olan 'Leyla Öğretmen Bilim Kitabı' ile ulaşmayı hedefledim. Burada benim hedefim, çocuklara süreç odaklı, işlevsel, görev temelli, keşfetmeye dayalı, problem çözme ve eleştirel düşünme, işbirliği ve iletişim, yaratıcılık ve yenilenme becerilerini esas alan, gerçek hayatla bağlantılı, kültürlerarası etkileşime dayalı, oyun ve drama temelli olarak öğreterek fark oluşturmak'' dedi.

 

AVRUPALI MİNİKLERLE İBN-İ SİNA'YI TANIŞTIRDI

Leyla öğretmen montessori eğitim sistemi üzerine çalışma yapmasının ardından, alanı Türkiye kültürüne ait kodlarla sentezledi. Kitapta tarihteki en önemli bilim insanları da tanıtılıyor. Bu isimlerden biri de ünlü tıp hekimi, düşünür ve filozof, hekimlerin önderi olarak bilinen Müslüman bilim insanı İbn-i Sina.

 

ABD'NİN EN PRESTİJLİ OKULLARINDA OKUTULUYOR

Öztürk'ün kitabı geçtiğimiz aylarda Amerika'nın birçok noktasında ayrıca satışa da çıkarıldı. Çocukların evde basit oyunlarla bilimi öğrenebileceği bir başka kitabı Montessori Eğitimi ise bugün ABD'nin en prestijli anaokullarında okutuluyor. Kitabı müfredata ekleyen son okul Montessori Academy of Celebration... Florida'nın en prestijli eğitim okullarından biri. Gösterilen ilgiden çok memnun olduğunu ifade eden Öztürk "Sürekli beni davet ederek yapılan çalışmaları anlatmamı ve konferans vermemi istiyorlar. Şimdi kitap Avrupa ülkelerinde de satışa çıkarıldı. Oldukça mutluyum. Leyla öğretmen karakteri çok sevildi" dedi.

 

YENİ HEDEF ÇİZGİ FİLM SERİSİ

Öztürk ''Bir sonraki hayalim ise 'Leyla Öğretmen' mateverse karakterini çizgi film serisi yaparak kitaptaki etkinlikleri dijital ortamlara taşımak'' diye konuştu.

LEYLA ÖZTÜRK KİMDİR

Lisans eğitimini fen bilgisi öğretmenliği üzerine alan Leyla Öztürk Galatasaray Üniversitesi'nde yüksek lisans yaparken master bitirme projesini Eğitim Diplomasisi alanında yaptı. Amerika'da New York Üniversitesi'nde çocuk psikolojisiyle ve eğitim programlarıyla alakalı çeşitli sertifika programlarına katılarak farklı eyaletlerde farklı eğitim yöntemleri uygulayan okullarda staj yaptı. Yurtdışında çeşitli yerlerde eğitim yöntemleriyle alakalı danışmanlık tecrübesi olan Öztürk İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Sürekli Eğitim Merkezi'nde bu alanda dersler veriyor.

Ceyda Karaaslan / Sabah