Ziya Selçuk yönetici atama yönetmeliğinde rötuş yaptı

Türk Eğitim-Sen Genel Sekreteri Musa Akkaş "Yönetici atamalarında mülakat uygulaması nedeniyle bir sendikanın üyesi iseniz müdür ya da müdür yardımcısı oluyordunuz ama Türk Eğitim-Sen ya da başka sendikanın üyesi iseniz o hak size verilmiyordu. Bu ayrım eğitim camiasını kamplara böldü ve ciddi anlamda da bir kul hakkı gaspı yaşandı.

Bunun ardından Milli Eğitim Bakanı Sayın Ziya Selçuk yönetici atama yönetmeliğinde rötuş yaptı. Buna göre mülakatın etkisi sıfırlandı, atamalar sadece yazılı sınav sonuçlarına göre yapılmaya başlandı. Bu şekilde torpil, adam kayırma ortadan kaldırılmış oldu. Tabi yarın bakan değiştiğinde ayrı anlayış sürdürülecek mi bu konuda endişelerimiz var. Bu nedenle yapılması gereken yönetici atamalarında mülakatın tamamen kaldırılmasıdır. Bu ülkede herkesin yönetici olma hakkı var. İnsanların siyasi görüşü, mezhebi, meşrebi, sendikası ne olursa olsun öğretmen olarak atandı ise yönetici olma hakkı da vardır. Önemli olan liyakat ve kariyerdir.

Proje Okulları MEB‘in projesi mi? Değilse kimin projesidir?

Proje okullarında yöneticilerin hiçbir kritere göre atanmadığına da vurgu yapan Akkaş ve Yiğit konuyla ilgili şunları söyledi:

“Proje okullarına bir kriter aranmaksızın yapılan YÖNETİCİ atamalara baktığımızda acaba birileri MEB’in iyi niyetini istismar ederek yerelde MEB’i tuzağa mı düşürdü?

Bazı yapılar yerelde MEB’nın çıkardığı yönetmelikten yararlanıp, tamamen bu okullarda kadrolaşmayı düşünmüşler. Proje okulları kuruluş amaçlarından uzaklaşmıştır. Yaşanan olaylar sonucunda şunu sormak hakkımız olmalı; Bu proje neyin, KİMİN projesidir? Bu projenin sahibi MEB olmaktan çıkmıştır. Çünkü yerelde liyakat, kariyer yerine bir yere mensubiyete bakılarak yönetici atamaları yapılmıştır. Bu proje MEB ‘in projesi mi, değilse kimin projesidir? FETÖ’nün mü, bir sendikanın mı? Kimin projesidir? Diye sormak ve cevabını almak istiyoruz.” diye konuştular.