Yabancılar Hukuku Neleri Kapsar?

Yabancılar ülkemizde yerleşik ya da geçici vize ile kalabilirler.  Yabancıların kanunları ülkemizde geçerli olmadığı için yabancılara özel yabancılar hukuku denilen kanunlar ve kurallar geçerlidir. Yabancılar ülkemizde bulunan ve kendilerini kapsayan bu kanunlar hakkında bilgi sahibi olmak isterler. Aynı zamanda yabancıların ülkemiz şartlarında hangi hak ve sorumluluklara sahip olduğunu bilmeleri gereklidir.

Yabancılar hukuku kişilerin uluslararası haklarından ülke içindeki sorumluluklarını ve yerel haklarını temsil eden maddeler bütünüdür. Yabancılar bu tür hususlarda Kanuni yükümlülüklerini bilmek zorundadırlar. Sonuç olarak ülkemizde çok sayıda yabancı insan bulunduğu için danışmanlık firmaları yabancılar için hukuk ve danışmanlık hizmeti verir. 

Yabancılar Hukuku

Yabancılar hukuku insanların ülkemiz şartlarında uyması gereken kuralları kapsar. Yurtdışından gelen ve ülkemizde ikamet eden birçok insan bulunur. Bu insanlar yerel vatandaşları gibi kanunlara uymak zorundadır. Fakat bu aşamada tâbi oldukları kanunlar değişik olabilir. Gerek asayiş nedenlerinden gerekse de diğer nedenlerden dolayı yabancıların nasıl davranacaklarını bilmeleri ve buna göre aksiyon almaları önemlidir.