Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'ün ebediyete intikalinin 85'inci yıldönümünde sosyal medyada paylaşılan bir video krize neden oldu. Burdur Halk Sağlığı Merkezi'nde sağlık çalışanları tarafından 10 Kasım'da düzenlenen çiğ köfte partisi gündem oldu. Görüntüde çalışanların oyun havaları eşliğinde dans etmelerine tepki geldi.

 

Eğitim Sonrası Etkinlik Yapmışlar

Öte yandan 10 günlük eğitim semineri için ilçe ve köylerden gelen personelin Halk Sağlığı Merkezi'nde eğitim gördüğü ve eğitimin son günü 10 Kasım’da bir parti düzenledikleri iddia edildi. Düzenlenen partinin 10 Kasım günü olması, çektikleri video ve görüntülerin doktorların WhatsApp grubunda paylaşılması sonrası tepkilerin geldiği öğrenildi.

10 Kasım’da Burdur Sağlık Müdürlüğü halk sağlığı biriminindeki sağlık çalışanlarının çiğ köfte partisi düzenleyip dans ve oyunlarla şekillenen görüntüleri Gür Haber'de yayınlanmıştı.

 

T.C. Burdur Valiliği Basın Açıklaması (2023/126)

"İlimizde yayın hayatını sürdüren gurhaber.com internet haber sitesinde "10 Kasım'da Çiğ Köfte Partisi" başlıklı habere yer verilmiştir. Yerel ve ulusal basın ile sosyal medya hesaplarında yer alan haber içeriği ile ilgili olarak Valiliğimiz tarafından idari soruşturma başlatılmıştır. Kamuoyuna saygıyla duyurulur."

 

 Genel Sağlık Sağlık-İş Sendikası Burdur İl Temsilciliğinin konuyla ilgili açıklaması:

Genel Sağlık-İş Sendikası Burdur Temsilciliği olarak, 10 Kasım günü Halk Sağlığı Merkezi'nde yaşanan ve "10 Kasım'da Atatürk'e saygısızlık", "10 Kasım'da çiğ köfte partisi" şeklinde sosyal medyada paylaşılan olayı büyük bir üzüntüyle öğrendik.

Genel Sağlık-İş Sendikası Burdur Temsilciliği yönetim kurulumuz, derhal konuyu yakından takibe almış, ilgili taraflarla görüşmeler gerçekleştirmiştir.

Bahsi geçen video görüntülerinde yer alan sağlık çalışanı arkadaşlarımızın, rutin bir eğitim programının bir parçası olduğu anlaşılan etkinlik nedeniyle, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'e saygısızlıkla suçlanmasını büyük bir endişeyle karşılıyoruz. Ayrıca, çekilen görüntülerin sosyal medya aracılığıyla servis edilmesini ve paylaşımlar altında yapılan izahı zor mesnetsiz yorumları da kınıyoruz.

Eğitim programına katılan sağlık emekçisi arkadaşlarımızın, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'e, bayrağına ve devletine olan sadakatinden şüphemiz yoktur. Bu talihsiz olayın her türlü idari ve adli takipçisi olacağımızı, ayrıca sağlık çalışanı arkadaşlarımıza yönelik çirkin ve ahlak sınırlarını aşan ithamlara sessiz kalmayacağımızın bilinmesini isteriz.

Genel Sağlık-İş olarak, Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün ilke ve devrimleri ışığında emek mücadelemizi kararlılıkla sürdürmeye ve sağlık çalışanlarını mesnetsiz iddialarla itibarsızlaştırmaya karşı durmaya devam edeceğiz. Atatürk'e yapılan hakaretlere de kesinlikle izin vermeyeceğimizi ve sağlık çalışanlarına yönelik çirkin ithamları şiddetle kınadığımızı eklemek isteriz.

KAMUOYUNA SAYGIYLA DUYURULUR.