Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) Öğretmenlik Kariyer Basamakları kapsamında uzman öğretmen olmak isteyen ve başöğretmenlik kariyerine geçmeyui talep eden öğretmenlerden yüksek lisans ve doktora eğitimi almamış olanları sınava tabi tutacak. Bakanlık tarafından düzenlenecek olan Uzman Öğretmenlik ve Başöğretmenlik sınavı için öğremtenlerin sınav giriş bilgileri ne zaman açıklanacak, sınav tarihi ve saati haberimizde.


Uzman Öğretmenlik ve Başöğretmenlik sınavı ne zaman yapılacak?

Milli Eğitim Bakanlığınca öğretmenlere uygulanacak olan Uzman Öğretmenlik ve Başöğretmenlik Sınavı, 19 Kasım 2023 tarihinde Türkiye genelinde yapılacak.


Uzman Öğretmenlik ve Başöğretmenlik Sınav Giriş Saati

Kariyer Basamakları Sınavına girecek adaylar, 19 Kasım 2023 günü saat 10:00'da yapılacak


Uzman Öğretmenlik ve Başöğretmenlik sınavı nasıl yapılacak?

Milli Eğitim Bakanlığı MEB, uzman öğretmenlik ve başöğremtenlik kariyer sınavlarını online olarak internet üzerinden yapacak.


Giriş Belgeleri (Bilgileri) Ne Zaman Yayınlanacak

Uzman öğretmenlik sınavına katılacak olan adaylar, sınav giriş belgelerini elde etmek için 13 Kasım 2023 tarihinden itibaren "http://www.meb.gov.tr" internet adresini ziyaret edebilirler. Giriş belgeleri, bu tarihten itibaren erişime açılacaktır.


Uzman Öğretmenlik Başöğretmenlik sınav sonuçları ne zaman açıklanacak?

Uzman öğretmenlik ve başöğretmenlik sınav sonuçları Milli Eğitim bakanlığı tarafından 24 Kasım Öğretmenler Günü'nde açıklanacak.