Türk Eğitim Sen Genel Başkanı Talip Geylan, uzman ve başöğretmenlik başvurularında dikkate alınan sürelerin güncellenmesiyle alakalı Milli Eğitim Bakanlığına Resmi yazı gönderdiklerini açıkladı.

Talip Geylan şu ifadeleri kullandı:

Bilindiği gibi Milli Eğitim Bakanlığı, öğretmenlerin kariyer basamaklarında ilerlemelerine yönelik "2023 Yılı Öğretmenlik Kariyer Basamaklarında İlerlemeye İlişkin Duyuru” ile uzman ve başöğretmen olmak isteyenlerin taşıması gereken şartlar ve yapması gereken çalışmalar ile hizmet sürelerinin hesabında dikkate alınacak süreler yayınlandı.

Bu süreler belirtilirken, İlgi Yönetmelikte yer verilen kriterler dikkate alındı. İlgi Yönetmelikte ise uzman ve başöğretmenlik başvurularındaki on yıllık sürenin tespitinde dikkate alınacak süreler 14. madde de belirtildi.

Ancak bu maddede yer verilen süreler ne yazık ki eksik düzenlendi. Dolayısıyla Türk Eğitim-Sen olarak, on yıllık sürenin hesabında;

1- Ücretli / vekil öğretmenlikte çalışılan sürelerin,
2- Özel öğretim kurumlarında uzman öğretici olarak çalışılan sürelerin,
3- Üniversitelerde araştırma görevlisi, öğretim görevlisi ve öğretim üyesi olarak çalışılan sürelerin de yönetmeliğe eklenmesini talep ediyoruz.

Bu görevleri yerine getirenler, öğretmenlik görevini icra etmiştir.  Dolayısıyla uzman öğretmenlik başvurularında bu sürelerin de hesaplanması gerekmektedir. Konuyla ilgili Milli Eğitim Bakanlığı’na yazı gönderen sendikamız, 2023 yılı başvurularında bu sürelerin dikkate alınmasını ve oluşacak mağduriyetlerin engellenmesini istedi.''